Átlagosan meleg időt, csapadékot hoz augusztus eleje

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Több-kevesebb záporral, zivatarral indul az augusztus, fokozatosan megszűnik a kánikula, hétvégén már 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Meleg idővel indul utolsó nyári hónapunk, a csúcshőmérséklet eléri a 28-34 fokot. Reggel még keleten, délkeleten lehet felhősebb az idő, arrafelé eső, záporok is előfordulhatnak, majd délelőtt ott is csökken a felhőzet, a napsütés veszi át a főszerepet. Délután gomolyfelhők képződnek, melyekből északkeleten, keleten elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A kánikulában a többfelé élénk északnyugati szél hozhat felfrissülést.

hirdetés

Pénteken északon és keleten számíthatunk naposabb órákra, a Dunántúlon és délen erősen megnövekszik a felhőzet, és főként ezeken a tájakon alakulhat ki többfelé eső, zápor, zivatar, akár szombat hajnalig elnyúlóan. A szél zivatarok környezetében támadhat fel, zivataroktól távol csak helyenként élénkülhet meg. Délután 21-31 fokra készülhetünk, az alacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos nyugati tájakon mérhetjük.

Hétvégére mindenhol megszűnik a kánikula, szombaton és vasárnap is 24 és 29 fok közé melegszik napközben a levegő, a hajnalok is frissebbek lesznek. A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan – valamivel nagyobb számban előreláthathatólag szombaton – fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok. Az északnyugati-északi szél mindkét napon nagy területen lesz élénk, főként a Dunántúlon időnként erős – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

2 + 4 =