Plácido Domingo koncertjével nyílik meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye sportközpontja

szeged Fotó: GULIAND/delmagyar.hu

A Szeged-Csanádi Egyházmegye számos oktatási és szociális intézményt működtet, az ezekben tanuló és élő gyerekek, illetve Szeged közönsége számára teremti meg a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét Magyarország első egyházi sport- és ifjúsági centruma, az augusztus végén nyíló Szent Gellért Fórum – mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Egyházi fenntartású általános és középiskoláikban mintegy 9 ezer gyerek tanul, további 3 ezer gyermeket bentlakásos intézményekben gondoznak, az egyházmegye által fenntartott fociakadémián 300 gyerek sportol, illetve főiskolát is működtetnek – sorolta a szeged-csanádi püspök.

hirdetés

A labdarúgó-stadion és a fedett multifunkcionális rendezvényközpont nem csak sportesemények megrendezésére lesz alkalmas – írja a delmagyar.hu. Az tervezik, hogy az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális, közösségi eseményeit is itt tarják. A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó-stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő. Vagyis nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz. Kiss-Rigó László egy decemberben adott interjújában elmondta, a stadion többfunkciós, konferenciaközpontként is szeretnék használni, akár kulturális eseményekre is.

Ezt mindjárt az első alkalom bizonyítja: augusztus 28-án Plácido Domingo operaénekes koncertjével nyitja meg kapuit a dél-alföldi régió új rendezvénykomplexuma. A lap információi szerint szeptembertől a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt és utánpótlás-labdarúgói is birtokba vehetik az új létesítményt.

Magonyi Andreas Zsolt, a Placido Domingo Classics Fesztivál társalapítója és társigazgatója hangsúlyozta, hogy a tenor számára nagyon fontos a családi összetartás és a hit. Ezért is mondott örömmel igent arra a felkérésre, hogy a közreműködésével nyissák meg a Szent Gellért Fórumot – hangsúlyozta a fesztiválszervező.

Szóljon hozzá!

46 − = 43