Már látható a nemzetközi művésztelep kiállítása

művésztelep Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum

Megnyílt a XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep kiállítása a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az alkotásokat szeptember közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Zsúfolásig megtelt a Munkácsy Mihály Múzeum Honfoglalók Terme, ahol a legújabb időszaki kiállítás megnyitója zajlott. A XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep tárlatán azokat a festményeket állították ki, melyeket a művésztelepen résztvevő alkotók készítettek a Békéscsabán eltöltött idő alatt.

hirdetés

A vendégeket és a művészeket Ando György múzeumigazgató és Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport Osztályának osztályvezetője köszöntötte. Majd egy fotómontázs segítségével bepillanthattak a megjelentek a művésztelep életébe.

művésztelep
Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum

A tárlatot Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze nyitotta meg. Őt követte Gnandt János, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke. Bemutatta az alkotó művészeket és megköszönte a múzeum, a város és a szponzorok támogatását.

A rendezvény zárásaként Pavol Rusko, a Rózsahegyi (Ružomberok) Katolikus Egyetem docense, festőművész a Magyar rapszódia című alkotását adományozta a Munkácsy Mihály Múzeum részére.

A XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep kiállítása a múzeum Honfoglalók Termében tekinthető meg 2019. szeptember 15-ig, hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óra között.

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

Szóljon hozzá!

24 + = 32