Fóri Márta: nagyszerű évnek néz elébe a Torna Club

torna club

Folyamatosan újra munkába állnak a Torna Club Békéscsaba növendékei. A kicsik-nagyok néhány hét szünetet kaptak, hogy kipihenhessék az edzések, versenyek fáradalmait és újult erővel lássanak munkához.

Edzőtáborok, edzések, és versenyek színesítették a nyarat a Torna Club Békéscsaba számára. Az elmúlt hónapok igen sűrűek voltak, de Fóri Márta, az egyesület elnöke szerint ki kell használni ezt az időszakot. Nincs iskola, a tornászok több időt szentelhetnek a gyakorlásnak. Ilyenkor szinte együtt kelnek és fekszenek, közösek az étkezések, a szabadidős programok is.

hirdetés

Az edzések mellett az edzőtáborok, nyári táborok szervezése is sok feladatot adott az edzőknek. Régóta visszajáró csoportjaik, tornászaik vannak már, akik a színvonalas ellátás és a jó infrastruktúra miatt térnek vissza évről évre. Sokan ilyenkor a Torna Club saját edzéseibe is bekapcsolódnak, együtt készülnek a csabai sportolókkal. Külföldről és belföldről egyaránt érkeznek résztvevők, akikkel a szakmáról, a fejlődésről is értekezhetnek a helyi szakemberek. Nemcsak tornászok, hanem fitneszesek, súlyemelők is felkeresik az egyesületet. Ilyenkor természetesen a közös programok, kirándulások sem maradhatnak el.

Versenyek szempontjából is sok izgalmat tartogatott a nyár. Júniusban Győrben került megrendezésre a juniorok világbajnoksága. A magyar csapat tagjaként Szujó Hanna is részt vehetett a megmérettetésen. Apróbb hibákkal, de hatalmas élményekkel sikerült lezárni ezt a versenyt. A rendezvényre a komplett Torna Club és Hanna családja is ellátogatott. Ez is hozzájárult a pozitív hangulathoz. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) pedig Hanna lehetőséget kapott arra, hogy kijavítsa a korábbi rontásokat, itt már teljes volt a boldogság. A hangulat pedig elképesztő volt mindkét megmérettetésen, bár a győri vb ebből a szempontból jobb volt, hiszen Magyarországon belül könnyebben utaznak a csapattagok is – árulta el a fiatal tornász.

Ezután ő is megkapta a két hét pihenőt, amit a családdal, a barátokkal töltött. Augusztus közepétől kezdődött el számára és a legkisebbek számára is a munka. A tornaclub leendő elsőseivel bővült a csapat, akik a beszoktatás során ismerkednek a klubbal. Fóri Márta elégedett az új generációval, a létszámmal. Izgalmas lesz a következő év is a teremben.

A Fóri Mártával és Szujó Hannával készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

62 + = 69