Vádat emeltek a magyarbánhegyesi dohánybolti sikkasztók ellen

tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

Két magyarbánhegyesi nő dohánybolti eladóként a készletnyilvántartást meghamisítva okoztak többmillió forintos kárt munkáltatójuknak. A Battonyai Járási Ügyészség sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellenük.

A 38 és a 37 éves nő 2015 őszétől dolgozott eladóként egy magyarbánhegyesi dohányboltban. A két vádlott 2016 januárjától 2017 februárjáig a központi ellátóból rendszeresen érkező dohánytermékeket átvette. Azonban azokból az átvétel napján a saját céljaikra eltulajdonítottak több tízezer forint értékben különböző márkájú árucikkeket. A két nő a sikkasztás leplezése érdekében a gépi készletnyilvántartásban az eltulajdonított áruk nélkül valótlanul tüntette fel a leszállított és átvett termékeket.

Az idősebb nő továbbá az egyik munkatársát is megkérte arra, hogy ezzel a módszerrel szerezzen neki a kiszállított dohánytermékekből. Ennek a felbujtott személy eleget is tett. A két nő mindezek mellett a munkabérük elszámolása érdekében a jelenléti íveken valótlanul tüntette fel az általuk munkában töltött időt. Ezzel hamis magánokirat falhasználásának vétségét is elkövették. Az egyik vádlott a több mint egy év alatt közel 4,5 millió forint kárt okozott. Míg a másik 650 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Ez nem térült meg az eljárás során.

A két nővel szemben a napokban a Battonyai Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és többrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. A legsúlyosabb, sikkasztási cselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű és az elkövetést tagadó nőkkel szemben arra az esetre, ha az előkészítő ülésen az bűncselekményeket teljeskörűen beismernék, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a bolti eladói foglalkozástól eltiltásra tett indítványt – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!