Vádat emeltek a magyarbánhegyesi dohánybolti sikkasztók ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Két magyarbánhegyesi nő dohánybolti eladóként a készletnyilvántartást meghamisítva okoztak többmillió forintos kárt munkáltatójuknak. A Battonyai Járási Ügyészség sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellenük.

hirdetés

A 38 és a 37 éves nő 2015 őszétől dolgozott eladóként egy magyarbánhegyesi dohányboltban. A két vádlott 2016 januárjától 2017 februárjáig a központi ellátóból rendszeresen érkező dohánytermékeket átvette. Azonban azokból az átvétel napján a saját céljaikra eltulajdonítottak több tízezer forint értékben különböző márkájú árucikkeket. A két nő a sikkasztás leplezése érdekében a gépi készletnyilvántartásban az eltulajdonított áruk nélkül valótlanul tüntette fel a leszállított és átvett termékeket.

hirdetés

Az idősebb nő továbbá az egyik munkatársát is megkérte arra, hogy ezzel a módszerrel szerezzen neki a kiszállított dohánytermékekből. Ennek a felbujtott személy eleget is tett. A két nő mindezek mellett a munkabérük elszámolása érdekében a jelenléti íveken valótlanul tüntette fel az általuk munkában töltött időt. Ezzel hamis magánokirat falhasználásának vétségét is elkövették. Az egyik vádlott a több mint egy év alatt közel 4,5 millió forint kárt okozott. Míg a másik 650 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Ez nem térült meg az eljárás során.

A két nővel szemben a napokban a Battonyai Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és többrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. A legsúlyosabb, sikkasztási cselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű és az elkövetést tagadó nőkkel szemben arra az esetre, ha az előkészítő ülésen az bűncselekményeket teljeskörűen beismernék, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a bolti eladói foglalkozástól eltiltásra tett indítványt – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

38 + = 46