Rády Bogi személyében fiatal magyar játékossal bővült a BRSE kerete

Fotó: BRSE

Rády Boglárka is a BRSE felnőtt csapatát erősíti a következő szezonban. A békéscsabai klubnál továbbra is prioritás a tehetséges hazai fiatalok képzése és beépítése az első csapatba. Az új vezetőedző, Vasja Samec Lipicer már székfoglalójában elmondta, hogy nem fél ettől a feladattól, sőt kihívást lát benne.

A liberó poszton bevethető Rády Bogi 2002-ben született, 17 éves, Jászberényben kezdett röplabdázni. 2016 szeptemberében érkezett Békéscsabára, akkor még általános iskolás volt, a 8. osztályt kezdte itt, a Petőfi Utcai Általános Iskolában. Jelenleg magántanuló, az Andrássy Gyula Gimnáziumban.

hirdetés

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy saját elhatározásából kereste fel a BRSE-t, már akkor eltökélt szándéka volt, hogy profi röplabdás akar lenni. Az ehhez szükséges közösséget, és szakmai hátteret látta meg a klubban.

A játékos Nagy Attilához került, kinek keze alatt dinamikusan fejlődött. Ő így nyilatkozott a sportolóról:

“Bogi alázatos, céltudatos, már ilyen fiatalon is komoly eltökéltséggel végzi a dolgát. Tudni kell róla, hogy egyedül, kollégistaként, magántanulóként él és tanul, és végzi a mindennapos edzéseket. Terhelhető, tanulni vágyó fiatal, jó nyitásfogadó képességekkel rendelkező, gyors, atletikus játékos. Sok tanulnivalója van még, de biztos vagyok benne, hogy hozzáállásával ki fogja vívni magának az elismerést a felnőtt keret edzésein is.” – mondta a BRSE utánpótlás vezetőedzője.

Az U17-es és U19-es magyar bajnoki címmel rendelkező, sokszoros korosztályos válogatott Rády Boglárka már munkába is állt a felnőtt keretnél.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

14 − 10 =