Elektromos hiba okozhatta az István malom vesztét

istván malom Fotó: Körös Hírcentrum

Több mint tíz napirendi pontot tárgyalt csütörtökön a városháza dísztermében a békéscsabai közgyűlés. A május 21-én kiégett István malomról is esett néhány szó.

Az elmúlt időszakban többen kérdezték, miért nincs hír a tűzvizsgálati hatósági eljárás eredményéről. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban elmondta, idegenkezűség nem merült fel, elektromos kábel meghibásodása okozhatta a bajt. Hozzátette: a részletekről azonban csak a tulajdonosok nyilatkozhatnak.

hirdetés

A tűzesetet követően az épület szerkezetének megerősítése érdekében több munkálat is zajlott. A falak stabilizálása végett hálós acélszerkezetet, acélgerendákat építettek be. Néhány héttel később, a torony és a fal felső pereme raschel háló fedést kapott, miután egy júliusi vihar bádogdarabokat szakított le az épületről.

Hogy mi lesz az István malom sorsa, egyelőre nem tudni. Készül egy előterjesztés ez ügyben és az ősszel tárgyal a kormányzat arról, hogy milyen mértékű, jellegű segítséget nyújt a malom felújítása érdekében, illetve milyen közcélokat szolgálhat majd az épület.

A közgyűlésen – ide vonatkozóan -, elhangzottak:

Szóljon hozzá!

30 − 23 =