Hamarosan átadják a békési kulturális központ felújított épületét

kulturális Fotó: Gazsó János

Befejezés előtt áll a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ energetikai korszerűsítése. A közeljövőben át is adják a felújított épületet.

Az energetikai korszerűsítés során sor került az épület nyílászáróinak kicserélésére, hőszigetelésre, a tető javítására és hőszigetelésére, valamint fűtés-korszerűsítésre és a színházterem szellőző berendezésének felújítására is.

A munkálatok az épület egyedi jellege miatt bonyolult feladat elé állították a kivitelezőket. Például a hőszigetelést a klinkertéglás burkolat miatt belülről kellett megoldani, így a külső szemlélődő a munkálatokból elsősorban az új nyílászárókat veheti észre. A közel 280 milliós beruházással lényegesen olcsóbb lesz az intézmény fenntartása és komfortosabb a látogatók kiszolgálása.

– Dicséret illeti a kulturális központ dolgozót illetve a kivitelezőket egyaránt, hiszen a munkálatok egy folyamatosan használatban lévő épületben zajlottak le. A felújított épület ünnepélyes átadására a Madzagfalvi Napok nyitórendezvényén, szeptember 6-án, pénteken kerül sor – ismertette Izsó Gábor polgármester.

Szóljon hozzá!