Leheletnyi szünet után ismét fokozódik a kánikula

kánikula, meleg, Hidegfront Fotó: Pixabay

Szerdán ugyan érkezik egy hidegfront, a délkeleten élők alig érezhetnek belőle majd valamit, hétvégére pedig ismét országos kánikula köszönt be.

hirdetés

Szerdán a dunántúli tájainkat egy hidegfront éri el. Északnyugatira-északira fordul és megerősödik a szél, Sopron és a Balaton környékén nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Ezzel együtt hűvösebb levegő érkezik, nyugaton, északnyugaton 23-28 fok közé mérséklődik a nagy meleg, máshol még kitart a 29-36 fokos kánikula, a legmelegebb délkeleten lesz. Nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, de csak néhol fordulhat elő gyenge zápor, máshol továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Délután az Északi-középhegység fölött ugyanakkor több gomolyfelhő képződhet, és zápor, zivatar is kialakulhat. Késő délutántól, estétől keleten is feltámad a szél.

hirdetés

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett olykor erősen megnövekszik a felhőzet, zápor, egy-egy zivatar leginkább északnyugaton fordulhat elő. Az ország keleti felén még nagy területen élénk, északkeleten kezdetben erős lesz az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 33 fok között alakul, továbbra is északnyugaton lesz legkevésbé meleg, míg délkeleten kitart a hőség.

Pénteken elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadéknak kicsi az esélye. Az északkeleti szelet több helyen továbbra is élénk lökések kísérhetik. A 15-20 fokos hajnalt követően napközben 28-33 fok várható.

Hétvégén sok napsütésben lesz részünk, helyenként ugyan magasabbra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, de csak elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Az időnként élénk keleti-délkeleti szélben ismét országos kánikula vár ránk, délutánonként 30-35 fokos maximumokkal. A kánikula a jövő hét elején is folytatódhat – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

91 − 88 =