Szűcs Gréta is a felnőtt keretben jut szerephez

A mindössze 16 éves, saját nevelésű Szűcs Gréta is a felnőtt kerettel folytatja a munkát a BRSE kötelékében.

hirdetés

Mindig örömteli beszámolni arról, hogy egy-egy tehetséges fiatal, utánpótlás játékos ott kopogtat az első csapat kapuján. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület stratégiai célja, hogy hosszú távon a saját utánpótlás bázisára támaszkodva érjen el hazai és nemzetközi sikereket. Ehhez igyekszik a klub megteremteni a feltételeket a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt által.

hirdetés

A békéscsabai születésű, 16 éves és 185 cm magas Szűcs Gréta center poszton bevethető. A játékos a tavalyi szezonban az utánpótlásban már letette a névjegyét. Alázatos munkájával kiérdemelte azt a bizalmat, hogy a felnőtt kerettel készülhessen. A menedzsment külön kikötése volt Vasja Samec Lipicer vezetőedző szerződtetésekor, hogy bátran nyúljon a hazai fiatalokhoz, akik a következő évek sikereinek zálogát jelentik.

A szlovén szakember nem is rettent meg a kihívástól. A liberó Rády Boglárka után újabb saját nevelésű, korosztályos válogatott játékost invitált a felnőttekhez, miután konzultált Nagy Attila utánpótlás vezetőedzővel, aki a játékos eddigi fejlődését koordinálta.

“Gréti később kezdett röplabdázni, mint a korosztályában szereplő társai. Két – három éves hátrányát fokozatosan dolgozta le, céltudatos, fejlődni és tanulni vágyó játékos vált belőle. Nagyon fiatal még, hiszen egy évvel ezelőtt még játszhatott az U15-ös bajnokságban is, azonban jól építhető fizikuma, és mentalitása révén kiváló játékos válhat belőle. Magas, jó blokkérzékkel bíró centerjátékos, akivel sokat kell dolgozni, de biztos vagyok benne Vasja és a stáb kihozza belőle a maximumot.” – nyilatkozta Nagy Attila.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 81 = 89