Kikapcsolják a világ legöregebb működő webkameráját

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Kikapcsolják a világ legöregebb webkameráját, amely 25 éve folyamatosan működik a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.

A ködkamerát 1994-ben indították el, hogy az időjárás változását figyelje az egyetemi kampuszon – olvasható a BBC honlapján. Jeff Schwartz, aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát, közölte, hogy augusztus 30-án kivonják a forgalomból, mondván, nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

“Úgy éreztük, hogy el kell engednünk” – mondta Schwarz egy helyi lapnak. Hozzátette, egyre nehezebb biztonságos helyet találni a kamera számára, ahonnan jól megfigyelheti a Holloway sugárutat. Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világon a elsőnek tartott webkamerát, az inspirálta a San Francisco-i megalkotására. A cambridge-i kamerát 2001-ben vonták ki a forgalomból.

webkameráját
Forrás: http://www.fogcam.org/

1994-ben Schwartz Wonngal együtt indította el webkameráját, hogy gyakorolják a kódolást és megismerkedjenek az akkori internetes technológiával. “Egy kis kedvenc programnak indult, amely saját életre kelt. Az emberek szerették, ezért üzemben tartottuk” – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!