A tűző napon hagytak egy kutyát Szentesen, az állat elpusztult

kutya, szentes Illusztráció

Egy szentesi áruházlánc melletti biciklitárolónál hagytak pórázon kikötve egy kutyát csütörtök kora délután. Az állat másfél órán át szenvedhetett a tűző napon, mielőtt elpusztult.

hirdetés

A hölgy, aki a témában posztolt Facebookon, megkeresésünkre elmondta, vásárolni indult kisfiával és a szomszéd kisfiúval a szentesi áruházba. Körülbelül 14 órakor az áruháznál lévő biciklitárolóhoz érve látták, hogy a kutya már ott fekszik. Egy fiatal férfi próbálta itatni, ám ekkor már nehezen lélegzett, rá néhány percre elpusztult.

hirdetés

Úgy tudjuk, a kutyát kerékpár mellett futtatta egy hölgy, mindezt a 34 fokos hőségben. Az áruházhoz érve a négylábú rosszul lett és nem sokkal 12 óra után otthagyta a tárolónál, majd elment segítséget kérni. A történet ezen a ponton némileg homályos, hiszen – mint azt a Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület Szentesi Szervezete írja Facebook oldalán -, az áruház dolgozója hívta őket 13 óra 50 perckor. Ekkor a kutya már nagyon rossz állapotban volt, nem tudott lábra állni sem. Az állatvédők a hívást követően 10 perccel később kiérkeztek, de az állat elpusztult. Nem sokkal később a rendőrök is megérkeztek, majd a hölgy, aki magára hagyta a négylábút, szintén visszaérkezett a helyszínre, őt kihallgatták.

A közösségi oldalon nagy felháborodást keltett az eset. Sokan (érthető módon) kikeltek magukból, ezekből a hozzászólásokból azonban nem tudunk idézni. Többen azt írják, felelőtlenség ekkora hőségben kutyát futtatni, pláne aszfalton. Nem beszélve arról, hogy a tűző napon, víz nélkül az állat könnyen hőgutát kaphat.

Az állatmenhelyen megkeresésünkre azt közölték, általánosságban elmondható, hogy nyáron a déli órákban gondatlanság a forró aszfalton kedvencünket hosszú sétára vinni. Az üggyel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkoztak, próbálják csitítani a kedélyeket. Annyit hozzátettek, a hölgy valóban felelőtlen volt, nem gondolt bele abba, hogy baj történhet.

Az ügyben a Szentesi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást.

hirdetés

Szóljon hozzá!

13 + = 23