Bemutatta jelöltjeit az LMP, az MSZP és a Magyar Liberális Párt

Fotó: Körös Hírcentrum

Az elmúlt héten a Munkácsy-szobornál tartott sajtótájékoztatót a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt és a Magyar Szocialista Párt békéscsabai szervezetei, ahol bemutatták Miklós Attila polgármesterjelöltet.

Ahogy múlt héten, úgy most is egy emblematikus helyen tartották a sajtótájékoztatót, méghozzá a „Felkelő Nap Háza” Ifjúsági Garzonháznál. Az MSZP békéscsabai képviselője elmondta, az a céljuk, hogy Békéscsaba egy élhető város legyen, ahol segítik a fiatalok itthon maradását.

Hrabovszki György egykori alpolgármester, az MSZP Békéscsabai szervezetének alelnöke elmondta, hogy minden szövetségben résztvevő párt, szeretne a múlt eredményeire és a jövő perspektíváira építeni. Kiemelte, hogy a rendszerváltás miatti eufória, az akkori gazdasági átalakulás közben, mind az SZDSZ, mind az MSZP, de még a Fidesz is egyetértett abban, hogy a város jövőjét hosszú távon kell megtervezni. Már akkor észrevették, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a fiatalok elvándorlása okozza, és fogja okozni a jövőben. Ennek következtében a szellemi tőke sorvadásnak indul, és ezt akarták megakadályozni.

Egy olyan programot alakítottak ki, ami a kezdetektől, akár 10 éven keresztül kíséri a fiatalok pályán való elindulását. Ennek egyik lépcsője a Fecskeház volt, az Erzsébet lakópark egyes és kettes üteme, valamint ennek a harmadik üteme, ami egyben lezárásként is szolgált. Ennek segítségével az előtte inkubációban élő fiatalok, már saját házat tudtak építeni. Ezt a modellt pedig más városok is igyekeztek magukévá tenni, de csak Békéscsaba tudta megvalósítani pályázati pénzekből és társadalmi összefogásból.

Hrabovszki György elmondta, hogy reméli a szövetség hosszútávon működőképes lesz, és hogy ennek segítségével létrejöhet egy szebb jövő, egy modern európai zöld Békéscsabáért.

Miklós Attila polgármester jelölt szerint amit az LMP, a Magyar Liberális Párt és az MSZP békéscsabai szervezeteinek szövetsége mond, azt meg is teszi, és a jövőben a kampány során, az októberi választásokkor, és azt követően is ezt várhatják el az emberek a Szövetségtől. A jelölt kiemelte, hogy nem fognak mellébeszélni, vagy bármilyen szemfényvesztéssel élni: „Azt mondjuk, és azt tesszük, amit gondolunk.”

Szerinte ennek a szövetségnek van jövője, és hogy Békéscsabának is akkor lehet jövője, ha közösen, együtt tesznek érte. Ennek a Szövetségnek további tagjai a Szolidaritás Mozgalom, a Mindenki Magyarország Mozgalom képviselője, valamint a Demokratikus Koalícióból kilépett Kaposi László délelőtt bejelentette, hogy független képviselőként kíván indulni az őszi választásokon.

Az MSZ, LMP és a liberális összefogás polgármester és választókörzeti jelöltjei:

 1. számú választókörzet: Molnár Pál
 2. számú választókörzet: Takács Péter
 3. számú választókörzet: Kaposi László
 4. számú választókörzet: Diószeginé Farkas Viktória
 5. számú választókörzet: Dr. Fülöp Zoltán
 6. számú választókörzet: Fülöp Csaba
 7. számú választókörzet: Miklós Attila
 8. számú választókörzet: Körömi János
 9. számú választókörzet: Dr. Barta Kálmán
 10. számú választókörzet: Dr. Árus Tibor
 11. számú választókörzet: Dr. Kónya Tamás
 12. számú választókörzet: Majernik László

Kapcsolódó tartalom:


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!