Hatásos volt a katasztrófavédelem kéményellenőrzési kampánya

kéményseprőipari, katasztrófavédelem Fotó: Körös Hírcentrum (archív felvétel)

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza. Ezúttal a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében.

hirdetés

Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma. Ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott. A kéményseprőmunka a köztudatban a fűtési szezonhoz igazodik, sokan a fűtőberendezések beindításához időzítik kéményük ellenőriztetését és tisztítását.

Minden szempontból praktikusabb azonban ezt a munkát az úgynevezett holtszezonban elvégeztetni, egyrészt ilyenkor könnyebb a fűtési rendszert ellenőrizni, másrészt a kéményseprő szakemberek az év egészére elosztva, egyenletesebb tempóban végezhetik el az országban fellelhető négy és félmillió égéstermék-elvezető felülvizsgálatát, amelynek kétharmada a katasztrófavédelemhez tartozik. Ezek többsége, ötből négy családi házban működik, amelyek felülvizsgálatát a szakemberek nem ütemezetten, hanem a tulajdonos igénye szerint végzik el.

Előnyt élveznek azok, akik a tavaszi és nyári időszakban juttatták el igényüket a katasztrófavédelem valamelyik ügyfélszolgálati csatornáján keresztül a szervezethez, hiszen a kéményseprők az egyébként szokásos 15-90 napos átfutási időnél sokkal hamarabb, akár egy-két napon belül házhoz tudnak menni.

A magyarországi ingatlanok hetven százalékánál ingyenes a kéményseprés, vagyis a fűtési rendszer műszaki felülvizsgálata. Fontos, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, hiszen ezzel rengeteget tesznek saját, illetve családjuk biztonságáért.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 76 = 85