Rablás miatt tartóztatta le a bíróság a sértettet elkábító és kifosztó battonyai nőket

veszélyes, Közokirat, Autót, Gyulán, bántalmazták, kaszaperi, Jogosítvány, őzet, Békés, Garázdaság, ittas vezető, pénztárcáját, Határsértőket, közlekedési, Nagykamaráson, rendőrök, Játékkonzolokat, vésztőn, gyermekpornográfia, előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Egy 24 és egy 49 éves battonyai nő májusban a saját otthonában gyógyszerezett be egy férfit Battonyán és elvették az értékeit. Békés Megyei Főügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatásukat.

hirdetés

A két nő 2019 májusában egy háztartásban éltek. 2019. május 07-én a 24 éves nő közölte az idősebb társával, hogy elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön. Az idősebb nő nem sokkal később arra kérte, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon. Mindezt abból a célból, hogy a férfi lakóházában található értékeket el tudják tulajdonítani. Ebbe a fiatalabbik nő bele is egyezett és idősebb társától átvett 2 szem összezúzott gyógyszert, amit az este folyamán a sértett italába belekevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került.

hirdetés

A fiatalabb nő ekkor felhívta társát, aki a helyszínen megjelent, majd a két nő kutatást végzett a házban. Ennek eredményeként közel 170.000.-Ft érékben tulajdonítottak el készpénzt és különféle használati tárgyakat a sértettől. Így mobiltelefont, botmixert, talpmasszírozó gépet, öngyújtót, svájci bicskát, vérnyomásmérőt, ágyneműgarnitúrát.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a fiatalabbik gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor. Idősebb társa a cselekményt különös visszaesőként és más büntetőeljárás hatálya alatt követte el, így az esetében bűnismétlés veszélye is fennállt, illetőleg megalapozottan tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk vagy a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

78 − = 71