Kick-box EB: Gyűlnek az érmek

box Flack Márk győzelme

Hatalmas lendülettel folytatódott a keddi versenynappal a Gyermek, kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokság Győrben, az Audi Arénában. Ezen a napon több súlycsoportban már az érmes helyre jutás volt a tét. Várhatóan a mai nap is erről, sőt, több esetben a döntőbe jutásról fog majd szólni.

hirdetés

A hétfői nap eredményesség szempontjából igen vegyes képet mutatott. De nem csak a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjainak versenyzőire volt ez jellemző, hanem az egész magyar válogatottra. A küzdőtérre lépett 75 magyar versenyző közül 38 tudott továbbjutni. Kegyetlen a lebonyolítás rendszere, hiszen egyenes kieséssel küzdenek, nincs csoport selejtező, nincs vigaszág. Bár a hatalmas versenyzői létszám miatt ez érthető is. Éppen ezért igyekeznek a rendezők is nagy iramot tartani. A másnapi programot késő estig állítják össze, ezért mindenki ugrásra készen vár a mérkőzésére.

hirdetés

A keddi nap szintén nem volt könnyű. Pántya Réka szép győzelmet aratott, ezzel bejutott a legjobb négybe. A ringes Flack Márk szintén diadalmaskodott, ugyancsak a legjobb négybe kerülve. Viczián Dániel ismét győzött – technikai K.O.-val, de ezzel is csak a legjobb nyolcba került. A vesztesek közül a kick-boksz és taekwon-do világbajnok Mezei Nikolett a szintén világ- és Európa-bajnok olasz Sveva Scandurra-val csapott össze. Szoros csatában most az olasz lány nyert. Niki a kick-light kategóriában még lehet eredményes.

Szerdán nagyon sokan csatasorba lépnek majd. Ha valaki szeretné, a mérkőzéseket a https://www.wakolive.com/ oldalon élőben követheti.

hirdetés

Szóljon hozzá!

26 − 24 =