Új szinten folytatódhat a tanítás a Széchenyiben

Széchenyi Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum, Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában a mai napon tanteremátadó ünnepségre került sor. 

hirdetés

Mucsi Balázs főigazgató nagyon szerencsés helyzetben érzi magát. Sokadjára mondhatja el, hogy új épületeket, szárnyakat, termeket, beruházásokat adhatnak át a szakképzési centrumon belül. A mai is egy hasonló esemény volt, hiszen a Széchenyi tagiskolában átadásra került egy új épületszint.

A szint korábban egy olyan padlás volt, amely fölülről hőszigeteléssel se rendelkezett. Főként raktárként használták, a régi húsz éves monitorok mellett szinte csak pókhálókkal találkozhattak azok, akik felmentek.

A harmadik szintet hazai forrásból, a Szakképzési Centrum saját forrásából tudták felújítani. A szint három csoportszobával és központi helységgel bővült. Mivel már az érettségi időszak végén megkezdődtek a munkálatok, a pedagógusok türelme is próbára lett téve. A főigazgató pedig számukra is köszönetet mondott, valamint azok számára is, akik hozzájárultak ahhoz, hogy elkészülhessen az épület ezen része.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szerint, amikor felújítunk egy épületet, vagy épületrészt, akkor részben a jövőre is gondolunk. A képviselő egy rövid visszatekintés során elmondta, hogy az épület 145 éves múltra tekint vissza, az iskolában zajló képzés pedig 6-7 év múlva tölti be a századik évét.

A képviselő, a tagiskola jelenbeli eredményeiről is beszélt: a megnyert tanulmányi versenyek helyezései, díjai, valamint az elismerések az iskola minőségi és színvonalas oktatásáról nyújtanak tanúbizonyságot.

Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsaba polgármestere szerint az iskola egy újabb lépést tesz annak érdekében, hogy nagyobb befogadóképességű legyen, minél több diák járhasson a város egyik patinás középiskolájába. Szarvas Péter szerint ez azért fontos, mert Békéscsaba a megye székhelye és ezt a pozíciót szeretnék minden szférában megtartani, valamint megerősíteni.

Az iskolába Békéscsabán kívül a megye más településeiről is járnak diákok, de még más megyéből is vannak, akik ezt az iskolát választották a tanulásra. A csabai és megyei diákok száma körülbelül fele-fele arányban oszlik el – ismertette Szarvas Péter polgármester.

Paláncz György a Széchenyi tagiskola igazgatója a technikai részletekről számolt be. A három évvel ezelőtti Eötvös alapítványi iskola beolvadt a közgazdasági tagiskolába, többek között ezért is vált indokolttá a férőhelyek bővítése. Ez a képzés egy másik ingatlanban folyt. Azonban szerették volna, ha erősödne az intézményükhöz való kötődés, valamint ezzel a felújítással próbálták megkönnyíteni a mindennapokat.

Szeptember másodikától pedig olyan osztályok fogják használni, akik csoportbontásban tanulnak, emellett olyan rendezvényeknek adhat helyet, amikhez kisterem is elég. A termek klimatizálva is lettek, hiszen manapság már a tavaszi és őszi időszakok is nagy meleggel járnak.

A felújítás majd 300 négyzetméteren valósult meg, valamint korszerű nevelési és oktatási segédeszközzel is rendelkezik, ami biztosítja a további színvonalas oktatást. Ezen felül a pedagógusoknak is nagyobb könnyebbséget jelent, hiszen ezentúl nem kell majd ingázniuk két épület között.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 9