Több mint 800 családot támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

iskola, tanszer, tanszercsomagot Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Református Szeretetszolgálat nyári tanszergyűjtésének eredményeként több mint 800, nehéz körülmények között élő családot támogat a szervezet iskolatáskával és tanszerrel augusztus utolsó napjaiban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta, minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A “Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a szervezet a tanévkezdést, és adományunkkal csökkenteni tudjuk az iskolakezdéssel járó kiadásokat.
A július 1-jén indult országos gyűjtéshez számos kis-és középvállalkozás, iskola és gyülekezet is csatlakozott. Nagymértékben segítette kezdeményezésünket a népszerű iskolatáska márka, a Belmil, akik száz darab új táskát ajánlottak fel, mintegy kétmillió forint értékben az Alapítvány számára.

Augusztus folyamán országszerte több ponton, Szegedtől Budapesten át egészen Mátészalkáig több tucat áruházi gyűjtést is tartott a MRSZ, amikor arra buzdítottuk a vásárlókat, hogy egy-egy írószerrel járuljanak hozzá a nélkülözésben élő gyermekek tanévkezdéséhez.

Az iskolatáskák és tanszercsomagok augusztus 29. és szeptember 5. között kerülnek kiosztásra országszerte több helyszínen, valamint a kárpátaljai és erdélyi rászoruló családok és intézmények is részesülnek az adományokból. Az eddig beérkezett adatok alapján közel 800 család számára tudjuk csökkenteni a tanévkezdéssel járó kiadásokat. Az adományok összértéke meghaladja a 6 millió forintot.

OS


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!