Több mint 800 családot támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

iskola, tanszer, tanszercsomagot Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Református Szeretetszolgálat nyári tanszergyűjtésének eredményeként több mint 800, nehéz körülmények között élő családot támogat a szervezet iskolatáskával és tanszerrel augusztus utolsó napjaiban.

hirdetés

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta, minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A “Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a szervezet a tanévkezdést, és adományunkkal csökkenteni tudjuk az iskolakezdéssel járó kiadásokat.
A július 1-jén indult országos gyűjtéshez számos kis-és középvállalkozás, iskola és gyülekezet is csatlakozott. Nagymértékben segítette kezdeményezésünket a népszerű iskolatáska márka, a Belmil, akik száz darab új táskát ajánlottak fel, mintegy kétmillió forint értékben az Alapítvány számára.

hirdetés

Augusztus folyamán országszerte több ponton, Szegedtől Budapesten át egészen Mátészalkáig több tucat áruházi gyűjtést is tartott a MRSZ, amikor arra buzdítottuk a vásárlókat, hogy egy-egy írószerrel járuljanak hozzá a nélkülözésben élő gyermekek tanévkezdéséhez.

Az iskolatáskák és tanszercsomagok augusztus 29. és szeptember 5. között kerülnek kiosztásra országszerte több helyszínen, valamint a kárpátaljai és erdélyi rászoruló családok és intézmények is részesülnek az adományokból. Az eddig beérkezett adatok alapján közel 800 család számára tudjuk csökkenteni a tanévkezdéssel járó kiadásokat. Az adományok összértéke meghaladja a 6 millió forintot.

OS

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =