Kick-box Európa-bajnokság: jól szerepeltek a lányok a pénteki napon

Mezei Nikolett Mezei Nikolett

A pénteki utolsó előtti versenynapon számos döntőre került sor Győrben, az Audi Arénában, a Gyermek, Kadet és Junior Kick-box  Európa-bajnokságon.

hirdetés

Ennek megfelelően nagyon nagy izgalom, feszültség, óriási szurkolás és remek hangulat egyaránt jelen volt a csarnokban. A számos magyar döntős között ott találhattuk a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjainak a válogatottjait is. Öten kerültek be a pénteki, első napi döntők programjába, s közülük négyen a Békéscsabai Lakótelepi SE point-fightingosai voltak.

hirdetés

Edzőjük Debreczeni Dezső, annak ellenére, hogy három lány Európa-bajnoki címet szerzett, nem volt elégedett. „A célom az volt, hogy mind a négy döntőt nyerjük meg. Úgy is indult, mind a három lány nagyon szépen küzdött, maradéktalanul betartották az utasításokat, és magabiztosan hozták az eredményüket. Az utolsó döntőt a nem teljesen egészséges  Viczián Roland vívta  Zajácz Bencével. Jól ismerik egymást, a magyar bajnoki döntőt is Ők vívták. Úgy éreztem, hogy a bírók nem nekünk kedveztek, a  különbség nem reális. Majd elemezzük a mérkőzést, és a többiek teljesítményét is. Jó pár érmet szereztünk, de én még többet vártam. Nem volt szerencsés a sorsolásunk sem, nyolcan a későbbi győztessel kezdtek. Még a szombati csapat mérkőzésen is jól szerepelhetünk.”

Az biztos, hogy evés közben jön meg az étvágy, s az igazi edző sohasem elégedett, mindig keresi a további előrelépés lehetőségeit, a meglévő hibák javítását. A nap utolsó döntőjén Mezei Nikolett előtt nem csak az Európa-bajnoki cím megszerzése lebegett, hanem, hogy revansot vegyen az Őt a light-contact-ban legyőző olasz lányon. Edzője, Rádai Roland így látta a küzdelmet:

„Ugyanaz a lány volt Niki ellenfele, mint akitől kikapott light-contact-ban, ez látszott a visszafogott első meneten. A második menet közepén megfordítottuk a mérkőzést, és a sok, befejező  combrúgásnak köszönhetően, és annak, hogy nem hagytuk kontrázni, szoros mérkőzésen nyertünk.”

Battonyai győzelemmel végződött a nap egyik legnagyobb rangadója. Az biztos, hogy Mezei Nikolett és Sveva Scandurra nem utolsó mérkőzését vívta, a jövőben megmaradnak egymás nagy ellenfelének. Az első napi döntő tehát négy aranyérmet és egy ezüstöt hozott. Az utolsó napon női nehézsúlyban Halász Enikő döntőzik, s a csapatversenyben is esélyei vannak versenyzőinknek.

A pénteki mérkőzések:
POINT-FIGHTING szabályrendszer:

Junior
69 kg. Viczián Roland – Zajácz Bence* 14 : 20  DÖNTŐ!

Gyermek korosztály:
30 kg. Fördös Jázmin* – Zoe Hicks (Íroroszág) 6 : 0 DÖNTŐ!
Kadet 1 (serdülő) korosztály:
28 kg. Kozmann Mónika* – Bánfi Boglárka 10 : 0 DÖNTŐ!
kadet 2 (ifjúsági) korosztály:
32 kg. Petró Lili* – Andrea Ilieva (Bulgária) 8 : 3 DÖNTŐ!

KICK-LIGHT szabályrendszer

Junior 65 kg.
Mezei Nikolett* – Sveva Scandurra (Olaszország) 2 : 1 DÖNTŐ!

A szombati nap mérkőzése:

LIGHT-CONTACT szabályrendszer

Junior korosztály:

+70 kg. Halász Enikő – Karin Derikova (Szlovákia) DÖNTŐ!

hirdetés

Szóljon hozzá!

50 − 47 =