126 millió forintból valósult meg a Balassi épületének korszerűsítése

Balassi Fotó: Körös Hírcentrum

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megvalósult Békéscsabán a Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza önkormányzati épület energetikai korszerűsítése.

A projekt vissza nem térítendő, 100 %-os intenzitású Európai Uniós támogatásban részesült. Elszámolható összköltsége 126 millió Ft.

hirdetés

A város a fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, a racionálisabb energiagazdálkodást. Az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez is.

A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidő (2019. december 31.) előtt teljesítette, az épület korszerűsítése befejeződött.

A beruházás során a homlokzat és a zárófödémek utólagos hőszigetelése, központi fűtésrendszer kiépítése és a homlokzati nyílászárók cseréje is megvalósult. A projekt a megújuló energia hasznosító rendszer kiépítését tartalmazta. A beruházás során a projektarányos akadálymentesítés követelményei is megvalósultak.

Akadálymentes bejárat, valamint akadálymentes WC is kialakításra került. A tervezéskor, és a megvalósítás során a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye csökken és ennek következtében az ÜHG kibocsátás csökkenni fog. A projektgazda vállalja a projekt 5 éves fenntartásikötelezettségét.

Szóljon hozzá!

70 − 62 =