Érkezik a 21. Madzagfalvi Napok Békésen

madzagfalvi napok Fotó: Körös Hírcentrum

A mai napon a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központban tartottak sajtótájékoztatót a XXI. Madzagfalvi napok megrendezése kapcsán. A sajtótájékoztatón Izsó Gábor polgármester, valamint Túri Andrea, a Madzagfali Napok igazgatója szólalt fel.

A három napos rendezvény immár 21. alkalommal kerül megrendezésre, szeptember 6-8-ig. Évtizedek óta szeptember első, illetve második hétvégéjén kerül sor a lebonyolításra, éppen azért, hogy az iskolakezdő fiatalok és gyerekek, de épp így a felnőttek is szélesebb körben tudjanak bekapcsolódni a programokba, a rendezésbe, szervezésbe és természetesen a részvételbe is.

hirdetés

A rég bevált módszerektől sem térnek el, most is vetélkedőkkel, bemutatókkal várják a város, a megye lakóit és természetesen újdonságokkal is szolgálnak majd. Izsó Gábor elmondta, hogy a békésiek körében nagy a várakozás és az érdeklődés. Kiemelte, hogy a Békés-Tarhosi Zenei Napok mellett egy nagyon sikeres augusztus 20-i rendezvényen vannak túl. De mivel ezen a hétvégén több rendezvény is lesz a megyében, eloszlik a figyelem, azonban ez a program leginkább a békésiek számára kerül megrendezésre.

Túri Andrea elmondta, hogy összesen 132 programelem tartozik ehhez a három naphoz. Újdonságként szolgál, hogy már csütörtökön este egy labdarúgó mérkőzést követhetnek végig az érdeklődők a rendezvénytér led-falán. Hétfőn pedig szintén egy mérkőzés levetítésével zárják a Madzagfalvi Napokat. Szintén újdonság a fák ültetése 2019-ben, felhívva a figyelmet a természetvédelemre. Az elültetett csemetéket örökbe is lehet fogadni, ezzel pedig egy hagyományt szeretnének teremteni.

Összesen 37 örökbefogadója volt a fáknak és a héten meg is kezdődtek a fák kiültetése. Pénteken lesz az utolsó, ahol Békés Város Önkormányzatának örökbefogadott fáját fogják elültetni, egyidejűleg a Kulturális Központ korszerűsített épülete is átadásra kerül.

A zenekarok meghívásánál fontos szempont, hogy több korosztályt tudjanak megszólítani. Pénteken inkább a fiataloknak kedveznek, szombaton a rockzene kedvelőinek, vasárnap pedig a családok kedvére való zenés és egyéb programokat szerveznek. Idén a Békésről elszármazott tehetséges fiatalok bemutatására is nagy hangsúly kerül.

A Madzagfalvi Napokban a közösség ereje lakozik, hiszen körülbelül 200 ember segédkezik abban, hogy a három nap sikeres legyen.

A teljes sajtótájékoztatót itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

22 − = 19