Veszélyes kanyarban okozott halálos balesetet

Végegyháza, baleset Fotó: Police.hu

Végegyháza külterületén áttért a szemközti sávba egy személygépkocsi és összeütközött az ott érkező autóval. A frontális karambolban egy férfi életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Halálos közlekedési baleset történt 2019. február 4-én 8 óra 20 perckor, Végegyháza külterületén. Egy veszélyes útkanyarulat táblával jelzett jobbra ívelő kanyarban a nedves úton egy személygépkocsi vezetője fékezett, majd járművével áttért a menetiránya szerinti baloldalra és összeütközött egy neki szemből érkező személyautóval.

hirdetés

A balesetben az utóbbi, vétlen személygépkocsi utasa életét vesztette, a vezetője pedig súlyosan megsérült. Az ellenkező sávba átsodródó autó vezetőjét is súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők. A férfi, aki a rendőrségi vizsgálat eredménye szerint nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően vezetett, elismerte felelősségét. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. szeptember 2-án továbbította az ügyészségre.

Police.hu

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

21 − = 16