Nacsa Gábor: Szeretnék bizonyítani Békéscsabán!

nacsa Fotó: BRSE

Komoly ambíciókkal látott munkához Nacsa Gábor, a BRSE felnőtt csapatának másodedzője, aki az utánpótlás-nevelésből is kiveszi a részét. A szakemberrel készült interjúban eddigi pályafutásáról és jövőbeni terveiről is szó esett.

hirdetés
Honnan érkeztél? Mit lehet tudni a játékos múltadról, hol játszottál korábban, illetve milyen eredményeket értél el?

NG: 1984-ben születtem Szegeden. 10 évesen, Szegeden kezdtem el röplabdázni, 16 évesen már a Szegedi RSE felnőtt csapatában játszhattam. Több hazai, illetve külföldi klubnál játszottam a pályafutásom alatt. Megfordultam többek között Kaposváron, Kecskeméten, Finnországban és Libanonban is. Az eredményeket tekintve kétszeres Magyar Bajnok és Kupa győztes, bronzérmes, valamint kétszeres strandröplabda magyar bajnok vagyok.

hirdetés
Korábban tevékenykedtél már edzőként?

NG: Három évvel ezelőtt megkerestek a röplabdaszövetségből, hogy volna-e kedvem Jan De Brandt segítőjeként a női válogatottnál dolgozni. Erre azonnal igent mondtam, így 2016 óta a női válogatott mellett tevékenykedek, 2017 óta már másodedzőként segítettem a csapat munkáját. 2018 nyár végén pedig már a férfi válogatottnál is feladatot kaptam.

Mik a céljaid?

NG: Nagyon megtisztelő számomra, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke felkért erre a feladatra. Bízom benne, hogy az év végén a vezetőség úgy érzi majd, hogy jó döntést hozott a személyemmel kapcsolatban és be tudom bizonyítani, hogy megállom a helyem ebben a pozícióban is.

Milyen szereped lesz a BRSE utánpótlás-nevelésében?

NG: Az U13-as mini csapattal kezdtem el foglalkozni. Látszik, hogy még újdonság vagyok a lányok számára, nekem is ők, hiszen még nem foglalkoztam ennyire fiatal korosztállyal. Célom, hogy folytassuk a csapattal azt a sikerszériát, amit az előző években már elértek. A legfontosabb, hogy boldog, sportolni vágyó és szerető fiatalokká neveljem őket.

Mik voltak az első gondolataid a klubról, a csapatról, valamint a stábról?

NG: Mint a sportágban tevékenykedő személy, számomra nem ismeretlen a BRSE. Nyomon követtem a klub fejlődését. Magyarországon kevés vagy talán nincs is olyan hely, ahol ennyi röplabda szerető szurkoló van egy városban, mint itt Békéscsabán. Azt gondolom, hogy a menedzsment remek döntést hozott a vezetőedző személyének kiválasztásával, hiszen Vasja Samec Lipicer munkáját látva, már az első néhány napban világossá vált számomra, hogy mennyire precíz és felkészült egy-egy edzés alkalmával. A stáb több tagját is ismerem személyesen, Filius Pistit például gyerekkorom óta. Sokszor egymás ellenfelei voltunk egy-egy mérkőzésen, a közös munka sem lesz akadály. Antonio Ferrari sem ismeretlen számomra, hiszen 2017-ben együtt dolgoztunk a női válogatottnál. Külön megemlíteném Karolj Ferencet. Magyarországon nem sok olyan felkészült erőnléti edző van, mint Ő, profi szakembernek tartom.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

5 + 3 =