Kiadós eső a láthatáron

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Egy hullámzó hidegfront, majd egy mediterrán ciklon rontja el a hétvége időjárását és okozhat többfelé csapadékot. Több helyen kiadós mennyiség is lehullhat.

Hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég fölöttünk, a napos időszakok ritkábbak lesznek. Többfelé és több alkalommal kell esőre, záporra, zivatarra számítani. Az intenízvebb gócokat kiadós csapadék és erős légmozgás kísérheti, ettől függetlenül is többfelé lesz élénk a légmozgás, keleten inkább déli, míg a Dunántúlon északnyugati irányból. Vasárnap napközben átmenetileg kevesebb helyen eshet, napos időszakok is főként ekkor lehetnek. Az éjszakák a sok felhőnek köszönhetően enyhébbek lesznek, a csúcshőmérséklet főként a Dunántúlon esik vissza: itt mind szombaton, mind vasárnap 18-24 fok közötti maximumokat mérhetünk, miközben az ország keleti, délkeleti felén továbbra is mutathatnak 25-30 fokot a hőmérők.

hirdetés

Hétfőn a mediterrán ciklon térségünk fölé helyeződik, kezdetben sokfelé, majd egyre inkább az ország északkeleti, keleti felén eshet, több helyen kiadós mennyiségben. A középső és keleti tájakon továbbra is lehetnek zivatarok. A délies szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé erős, helyenként viharos lehet. Ősziesen hűvös időben lesz részünk, délután mindössze 17-23 fokra készülhetünk, ennél pár fokkal melegebb a Tiszántúlon lesz

Keddre csökken a csapadékhajlam, a legtöbb helyen kisüt a nap, mérséklődik a légmozgás, csupán északon, északkeleten és nyugaton lehetnek élénkebb széllökések. Az átlagosnál kissé hűvösebb időre, délután 20-25 fokra számíthatunk – írja az Időkép.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

14 + = 21