Sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak Békés megyében

Kidőlt fák, vihar, fakidőlés, katasztrófavédelem Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Több mint húsz bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba a heves zivatarok okozta károk miatt, hétfő délután 16 óra 30 percig.

hirdetés

Békéssámsonban, a Szabadság utcában egy fa leszakadt, egy másik fa ágára, illetve villanyvezetékre dőlt. Az esethez a tótkomlósi önkormányzati és helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, daru is érkezik a helyszínre. Orosházán, a Téglagyári úton egy nagy méretű fa úttestre dőlt, távközlési kábelt szakított le, a város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel avatkoztak be.

hirdetés

A 4642-es úton egy nagy méretű nyárfa az úttestre és vezetékre dőlt, a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók eltávolították a fát. Mezőberényben, a Rákóczi sugárúton egy fa kidőlt és egy vezeték leszakadt. A mezőberényi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Békésen, a Vásárszél utcában a szél egy négyemeletes lakóépület tetejét megbontotta. A békéscsabai hivatásos és a békési önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az emlékezetes, másfél hónappal ezelőtti vihar Békéscsabán is nagy pusztítást végzett, erről itt írtunk:

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 2