8 és fél év fegyházat kér az ügyészség a fideszes Simonkára

Simonka Fotó forrás: Youtube

Több forrás arról beszélt a Narancs.hu-nak, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre.

hirdetés

A portál azt írja: három, egymástól független forrásból szerezték az információt. Egymást erősítve ezek azt valószínűsítik, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az előkészítő ülésre azt az „ajánlatot” teszi Simonkának, ha elfogadja a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezésről, akkor nyolc és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést és teljes vagyonelkobzást kér ellene a bíróság előtt.

hirdetés

A Narancs.hu informátorai azt egyértelműsítették, hogy Simonka közeli hozzátartozóira, ismerőseire és üzlettársaira több éves szabadságvesztést kér az ügyészség.

Mint írják: a vádiratban foglalt és az ügyészség által indítványozott büntetési tételek súlyosbodnak és szigorodnak, ha azt a vádlottak nem fogadják el. Egy, az ügyet jól ismerő Békés megyei ügyvéd a portálnak elmondta: ilyen esetekben a büntetési tétel 5 és 15 év között van. Ugyanakkor ironikusan azt kérdezte: „Ugyan mit tud majd a bíróság elkobozni Simonkától?”

Simonka György országgyűlési képviselő cselekménye az ügyészség szerint:

  • két rendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének,
  • két rendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének,
  • két rendbeli vesztegetés elfogadása bűntettének,
  • két rendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének,
  • két rendbeli folytatólagosan, és felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja megállapítására alkalmas.

Néhány nappal ezelőtt a 24.hu számolt be arról, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala zár alá vette Simonka újkígyósi otthonát. A 24.hu azt is megírta: Simonka faluja hemzseg a szellemberuházásoktól. Uniós százmilliók útját követték a Békés megyei Pusztaottlakára, ahol egy elhagyatott, lezárt ipari parkot találtak, holott számos nagyberuházás munkálatainak kellene lassan befejeződniük. Mint írják: a negyedmilliárdos kerékpáros központnál egy kapavágás sem történt.

Kapcsolódó tartalom

 

hirdetés