A gyulai kettős végzett az élen a rendőr-főkapitányságok vízirendészeti versenyén

vízirendészet Fotó: Police.hu

A gyulai kettős egymás után az ötödik sikerét érte el és végeztek ismét az élen a rendőr-főkapitányságok vízirendészeti versenyén.

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg 2019. szeptember 17-e és 19-e között az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága az Országos Vízirendészeti Járőrversenyt. Idén a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogadta a versenyzőket Balatonföldváron, ahol az elméleti és a gyakorlati feladatokban 14 csapat mérte össze a tudását.

hirdetés

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot újfent Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze és Medve István r. főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője képviselte. A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában a gyulai kettős érte el, immár egymás után az ötödik alkalommal  a legjobb eredményt és állhatott újból a dobogó legfelső fokára.

Mindketten a Békés megyei folyószakaszokon teljesítenek vízirendészeti szolgálatot a nyári szezonban. Ilyenkor ügyelnek a szabadvizek, a Körösök mellett pihenőkre, fürdőzőkre, vízitúrázókra, hajósokra, horgászokra, akiknek a biztonsága érdekében felhívják a figyelmüket az előírások betartására, nehogy életveszélybe sodorják magukat. Emellett folyamatosan bővítik szakmai tudásukat és frissítik jogszabályismeretüket.

Police.hu