Harmadik szakaszában jár „A kultúra mindenkié” program

gyermekek világnapja, unicef Fotó: Pixabay

Újabb 28 féle foglalkozás vette kezdetét a nyáron a békési kulturális központ Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program keretében megvalósuló pályázatában. Köztük van olyan, amely az első évben kezdődött és a projekt végéig fog tartani. A nyári szünet ideje alatt leginkább táborokban vehettek részt a diákok, szeptembertől viszont egyre több tanítási órán kívüli foglalkozást nyújtanak számukra.

hirdetés

Túri Andrea, a projekt szakmai vezetője és projektmenedzsere szerint jó ütemben halad a pályázatban vállalt programok és feladatok megvalósítása, kimagasló az oktatási/nevelési intézményekben együttműködő pedagógusok hozzáállása. Az első mérföldkőhöz érve, egy év alatt a résztvevők száma elérte az 522 főt, akiknek több mint a fele hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű volt.  A harmadik szakaszban további 28 féle foglalkozás, szakkör és tábor indult. Nyáron már egy balatoni fúvóstábor és egy úszótábor megvalósításra került, a többi leginkább a szeptemberi tanévkezdéssel egy időben vette kezdetét – összegezte Túri Andrea, a békési kulturális központ igazgatója. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázat tanítási órán kívüli tanulási lehetőségeket kínál az óvodás, általános és középiskolás korú résztvevőknek.

hirdetés

Tovább folytatódnak a tehetséggondozó- és felzárkóztató foglalkozások, indultak kreatív szakkörök, média foglalkozások, témanapok a mese, az advent jegyében. Mindemellett úszásoktatás, zenei szakkörök, gasztronómiai versenyek is tarkítják a programok sorát. Az együttműködő intézményünkbe járó óvodások havonta vehetnek részt a zeneovi, az ovitorna és a barkácsoló szakkörökön továbbra is.

A projektben együttműködést vállaltak: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három intézményegysége – maga a székhelyintézmény; a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Intézményegység (Zeneiskola) és a tarhosi intézményegység (Általános Iskola, Tarhos). Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola; Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda; Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.

hirdetés