Őszköszöntő rendezvényt tartottak Szabadkígyóson

őszköszöntő, Szabadkígyós Fotó: Körös Hírcentrum

Családi programokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket Szabadkígyóson. Az őszköszöntő rendezvényen Balogh József, Szabadkígyós polgármestere értékelte az elmúlt öt évet.

hirdetés

„Egy ötéves ciklus eredményeit próbáltuk meg értékelni. Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy ez a ciklus is nagyon eredményes volt. Több mint 800 millió forintnyi fejlesztést tudtunk elérni Szabadkígyós érdekében. Ez egy akkora eredmény, aminek csak örülni lehet” – fogalmazott a polgármester.

hirdetés

Elmondta, hogy a Wenckheim Kastély felújítása jelenleg is zajlik, emellett több beruházás is megvalósult az elmúlt időszakban. Így például az iskola ebédlőjét felújították, az orvosi rendelőt; óvodát; iskolát; művelődési házat és az önkormányzat épületét is energetikailag korszerűsítették. Mindez 240 millió forintból valósult meg. Továbbá folyamatban van az inkubátorház bővítése, amire 120 millió forintot nyertek el.

Balogh József a Wenckheim Kastély kapcsán hangsúlyozta: a kastély felújítása nincs kihatással a településre érkező támogatások mértékére.

Elmondta még, hogy a munkahely teremtésre is jó kilátások vannak, hiszen egy híres fehérneműkészítő cég egyik részlege költözik Szabadkígyósra, munkát biztosítva ezzel több helyinek is. Belterületi útfejlesztés, ezen belül kerékpárutak fejlesztése is tervben van.

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő a rendezvényen megfogalmazott beszédében Szabadkígyóst egy rendes, tiszta, barátságos és szerethető településként mutatta be. Meglátása szerint ezt az is mutatja, hogy az elmúlt öt év alatt, gyakorlatilag a település lélekszáma nem csökkent. Úgy véli, mindez annak a testületi munkának, illetve annak a polgármesteri munkának is köszönhető, amit az elmúlt években végeztek a településért.

Kövessen minket Facebookon!

hirdetés