Több száz diák vett részt a programon

Fotó: Körös Hírcentrum

A „Biztonság hete” Békés megyei rendezvényének Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont. Az eseményen több száz diák vett részt.

hirdetés

A „Biztonság hete” országos programsorozat keretében 2019. szeptember 24-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott rendezvényt a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az eseményen a rendőrség mellett a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt szakemberei is részt vettek. A rendőrök baleset-megelőzési témájú tanácsadással, játékokkal, kerékpáros ügyességi pályával várták az általános iskolásokat.

A közlekedési balesetek megelőzéséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek, ezért fontos már gyermekkorban elkezdeni a szabályos közlekedésre nevelést. A rendezvényen a diákok játékos formában ismételhették át többek között az elsőbbségadás, a kanyarodás szabályait, a kerékpár kötelező felszereléseit. A vöröskereszt munkatársai az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapszabályait ismertették. A katasztrófavédelem egy füstsátrat állított fel, amelyben a tanulók megtapasztalhatták, mennyire nehéz tájékozódni egy füsttel telítődött helyiségben. A szakemberek különböző veszélyforrásokra hívták fel a diákok figyelmét és olyan információkat, tanácsokat adtak nekik, amelyek segítségével elkerülhetik a baleseteket. Szó esett arról is, hogy milyen helyzetekben lehet hívni a 112-es segélyhívót és milyen információkat kell elmondani. A „Biztonság Hete” rendezvénysorozat békéscsabai állomásán több száz diák látogatta meg a biztonság erősítéséért tevékenykedő szervezetek bemutatóit.

Police.hu

hirdetés