Békés megye is bemutatkozott az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon

békés Fotó: bekesijarasok.hu

Nyolc települési önkormányzat, valamint egy szociális szövetkezet képviselte Békés megyét a Belügyminisztérium által megrendezett V. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron. Az eseményen mintegy 130 közfoglalkoztató – ebből 30 szociális szövetkezet – bemutatkozására nyílt lehetőség.

A Vidéki Hagyományok és Ízek Vására elnevezésű kiállításra látogatók kóstolót kaphattak a közfoglalkoztatás során előállított befőttekből, szörpökből, gyümölcslevekből, füstölt árukból, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből, de megismerkedhettek olyan különlegességekkel is, mint a gyógynövényekből készült italok, szirupok és zöldségkrémek. A rendezvény által a kiállítók, így Békés megye települései is, bemutathatták településeiket, valamint a megvalósított közfoglalkoztatási programjaik eredményeit.

Almáskamarás munkaruháival, munkavédelmi kesztyűivel, bőrdíszműves termékeivel, illetve a fából készült utcai és gyermekbútoraival mutatkozott be. Csanádapáca a hidegen sajtolt „Apáca Aranya” márkanévvel ellátott napraforgó-, valamint repceolajat kínált, Csorvás egy komplett fa játszótérrel (körhintával, csiga futtatóval) érkezett, de mindemellett seprűt és kézi készítésű rongyszőnyegeket is kiállított. Füzesgyarmat a száraztészta-kínálatával, valamint a stevia és az abból készült termékeivel mutatkozott be. Gyomaendrőd a kültéri bútorokkal és homoktövis ivólé kóstolóval aratott sikert. Kaszaper szárított zöldségekkel, aszalt gyümölcsökkel és fűszerpaprikával várta a látogatókat. A magyardombegyházi szociális szövetkezet sajtműhelyben készített termékekkel csalogatta a látogatókat. Mezőhegyes elsősorban az egyedi készítésű lombseprűit mutatta be, Vésztő pedig alma- és céklaleveit, valamint a sajtmanufaktúrában készített különféle termékeit kínálta.

Forrás: bekesijarasok.hu


Kövessen minket Facebookon!