Nagy sikert aratott a Jaminai Vigadalom

jaminai Fotó: Körös Hírcentrum

Egy színes rendezvényre vártak kicsiket-nagyokat szombaton a jaminai Veres Péter utcai játszótérnél. Több ugrálóvár, arcfestés, és zenés programok szórakoztatták az érdeklődőket.

hirdetés

Opauszki Zoltán, a Körösvidék Alapítvány elnöke a rendezvénnyel kapcsolatban megosztotta, a Vigadalom elsődleges célja az volt, hogy a jaminai lakosok közösségét formálják, erősítsék. Jamina egy jól elhatárolható városrésze Békéscsabának, az itt élőkben meg is van ennek az önállóságnak az érzése. Hisznek abban, hogy van perspektíva, fejlődési lehetőség a megyeszékhely ezen szegletében is.

hirdetés

Az itt élők igényelték már korábban is az ehhez hasonló közösségi eseményeket. Ezért most egy olyat indítottak el, ami elsősorban a gyerekeket és rajtuk keresztül a családokat célozza meg. A vidéki élet értékeit mutatta be az esemény. Azokat a gasztronómiai értékeket, népi hagyományokat, amelyek jellemzőek a térségre. Nemezelés és más kézműves foglalkozások, zenés műsorok, sportos programok egyaránt szerepeltek a palettán. Reményeik szerint lesz folytatása később is a Jaminai Vigadalomnak – árulta el Opauszki Zoltán.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte, mivel több százan fordultak meg a rendezvényen, már az első felében, valószínűleg lesz jövője a későbbiekben is. Olyan színpadi programok, fellépők érkeztek, akik állandó kedvencek Békéscsabán. A hagyományőrzés jegyében tablókon a város és környéke értékeit mutatják be, de haluskát is kóstolhattak azok, akik ki szerették volna próbálni.

Korábban gyakran érte az a vád a város vezetőit, hogy minden esemény a belvárosban kap helyet. Ennek ellensúlyozására indították el annak idején a Jaminális nevű programot. Most pedig a Vigadalom is egy különleges ellenpont lehet. A családok beszámolói alapján sikeres volt a rendezvény, ezért Herczeg Tamás szerint mindenképpen érdemes lesz majd a folytatáson gondolkodni.

 

hirdetés