Paláncz György: mindig érdekeltek a közösségi problémák és a megoldásaik

paláncz Fotó: Körös Hírcentrum (archív felvétel)

Paláncz György 2018. július 25. óta a békéscsabai 8. számú egyéni választókerület képviselője. Az azóta eltelt évről, az elvégzett feladatokról kérdezte tudósítónk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Herczeg Tamás, miután országgyűlési képviselővé választották, lemondott az önkormányzati képviselői tisztségről. Ezután a megtartott időközi választáson Paláncz György kapta a legtöbb szavazatot. Azért indult képviselőnek, mert mindig is érdekelték a közösség problémái és a megoldási lehetőségek. Sokáig élt a választókerületben, a családi szálak még mindig odakötik. A korábbi képviselő lemondásakor pedig többen kérték, hogy vállalja el, induljon a választáson.

hirdetés

Nem volt egyszerű elkezdeni a munkát, hiszen sokféle problémával találta szemben magát, amikre számtalan megoldást lehetett találni. Egy heterogén választókerületről van szó, mely az Alsó Körös sortól a Millennium lakótelepig tart. A leggyakrabban felmerülő probléma a közösségi terek állapota – bár ez városszinten is sokakat foglalkoztat.

A járdák felújítására kiemelten odafigyelt Paláncz György az elmúlt hónapokban. Teljes utcákat is sikerült leaszfaltozni. A lakótelepen a kültéri bútorok a játszóterek állapota szokta foglalkoztatni az ott lakókat. Egy padfelújítási program már elindulhatott, melynek célja az összes darab megjavítása a területen. A zöldfelületek karbantartása a másik fontos része a munkának.

Egy már hamarosan megoldódó probléma például, hogy az Alsó Körös sor egy része korábban nem rendelkezett saját ivóvízfővezetékkel. Ennek megépítése sürgető volt. Minden képviselő rendelkezik egy saját alappal, kerettel, amelyet választókerületi célirányzatnak neveznek. Paláncz György ebből tudott elkülöníteni forrást a fejlesztésre, a kivitelezés azóta folyamatban van.

A Paláncz Györggyel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés