Kábítószer-kereskedő családdal szemben emeltek vádat

kábítószer Fotó: police.hu

A Békés Megyei Főügyészség kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelme miatt emelt vádat egy kevermesi házaspár és fiuk ellen. A család 2017-ben herbál és kristály adásvételéből szereztek jövedelmet.

hirdetés

A család 2017-ben legalább 9 személynek értékesített herbál és kristály néven ismert kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot, amelyért a fogyasztók kevermesi otthonukban keresték fel őket. A 45 éves férfi és 43 éves felesége, valamint 25 éves gyermekük együttműködtek az értékesítés kapcsán. Aki éppen otthon volt, az adta el az illegális anyagot a vevőknek. A házaspár 2017. december 13-án fiuk autójával Tiszaföldvárra ment, és ott értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű mefedront tartalmazó, közel 50 gramm tömegű fehér színű port vásárolt. Amikor útban voltak hazafelé, a rendőrök Medgyesegyháza külterületén elfogták őket, és megtalálták a kocsiban kialakított rejtekhelyre tett kábítószert.

kábítószer
Fotó: police.hu

A jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette megállapítására alkalmas cselekmény 5-20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Az apát és fiát emellett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel is vádolja a főügyészség, amely cselekményre 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben beismerésük esetére is végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A házaspár letartóztatásban várja a bírósági eljárást, amely a Gyulai Törvényszéken folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés