Tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelmi szerveket a hétvégén

A hétvégén mindösszesen tíz alkalommal érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályára, ám nyugodtnak semmiképpen sem nevezhető hétvégét tudhatnak a hátuk mögött a megye tűzoltói.

hirdetés

Kéményben felhalmozódott égéstermék égett Békésen egy Tavasz utcai ingatlanban péntek hajnalban. A tűzhöz a városi önkormányzati és a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik kéziszerszámok segítségével eltávolították az égő részeket, majd átszellőztették az ingatlant. Az eset során senki nem sérült meg.

hirdetés

Családi ház födémje izzott Tótkomlóson a Bajcsy-Zsilinszky utcában péntek délben, a helyszínre a városi önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik védősugár fedezete mellett a födémet egy négyzetméteren megbontották és kéziszerszámok segítségével eltávolították az izzó részeket. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kettő személygépkocsi és egy mezőgazdasági vontató ütközött össze Székkutas külterületén szombaton délben. A balesethez az orosházi hivatásos tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel. Kollégáink az érintett gépjárműveket feszültségmentesítették, valamint egy beszorult személyt feszítővágó és kézi szerszámok segítségével kiszabadítottak. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Mérőóraszekrény izzott Gyulán, egy Béke sugárúti társasházban vasárnap reggel. A helyszínre a városi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították az érintett ingatlant, majd biztosították a helyszínt, amíg az áramszolgáltató szakembere a helyszínre érkezett. Az eset során senki nem sérült meg.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

hirdetés