Csütörtökön kezdődik az Erasmus Napok rendezvénysorozat

Közel 80 program várja az érdeklődőket október 10-től 12-ig az Erasmus Napokon. Az európai rendezvénysorozathoz idén több mint 40 ország csatlakozott, hazánk pedig bekerült a legtöbb eseményt szervező országok közé. Idén 16 milliárd forintot (50 millió eurót) fordítottak köznevelési, szakképzési, felsőoktatási és felnőtt tanulási Erasmus+ projektek megvalósítására Magyarországon.

hirdetés

Az Erasmus Napok rendezvényei Budapest mellett 25 vidéki városban zajlanak majd. A szakmai és szórakoztató események az Erasmus+ program sokszínűségére hívják fel a figyelmet. Százhalombattán például digitális szabadulószobával, Kiskunhalason flashmobbal, Nagykátán szakmák versenyével, Egerben pedig interaktív városi sétán mutatják be, hogy mit csináltak a tanárok és a diákok egy-egy Erasmus+ projekt keretében.

hirdetés

Az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb programja: résztvevőinek száma az év végére várhatóan eléri a 10 millió főt. A programba nemcsak egyetemisták, hanem tanárok, diákok, oktatók, szakértők és ifjúsági területen tevékenykedők is bekapcsolódhatnak. Létrehozhatnak partnerségeket, amelyekben több ország intézményei és szervezetei dolgoznak valamilyen közös témán; illetve külföldi képzésen, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vehetnek részt.

A program több mint 30 éves története során bebizonyosodott, hogy a nemzetközi tapasztalatnak köszönhetően fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége; javulnak a munkaerőpiaci esélyek; új tanulási-tanítási módszerek, eszközök és technológiák ismerhetők meg; ezek az innovációk pedig alkalmazhatók hazánkban is, az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka területén.

A résztvevők közvetlen tapasztalataiba nyerhetünk bepillantást október 10-12. között az Erasmus Napokon. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament védnökségével megvalósuló rendezvényeken iskolákban, alapítványoknál, felsőoktatási intézményekben, egyesületeknél és ifjúsági szervezeteknél mutatják be a nemzetközi projekteket, azok hatásait és a külföldön szerzett személyes élményeket. Közel 80 esemény várja a magyarországi érdeklődőket.


A Békéscsabai Szakképzési Centrum, valamint a programsorozathoz csatlakozott tagiskolái Erasmus Napok eseményei:

Időpont: 2019. október 10.

Intézmény: BÉKÉSCSABAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

Esemény címe: FIGYELD LEGJOBB ERASMUS+ PROJEKTJEINKET!

Esemény leírása: Rövid Facebook bejegyzések (bemutatók, videók, fényképek, beszámolók, stb.) legjobb 2018-2019-es Erasmus+ projektjeinkről.

Kapcsolat: Szabados Edit: +36 20 805 8836, edit.szabados@bszc.hu


Időpont: 2019. október 10.

Intézmény: BÉKÉSCSABAI SZC SZÉCHENYI ISTVÁN KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUMA ÉS KOLLÉGIUMA

Esemény címe:  SZEREZZ SZAKMAI TUDÁST KÜLFÖLDÖN AZ ERASMUS+SZAL!

Esemény leírása: A nap folyamán órákat és interaktív programokat szervezünk az Erasmus+ programról és az Európai Unióról, hogy növeljük az Erasmus+ mobilitások számát intézményünkben. Az esemény keretében fotókiállítás, verseny és kvíz is várja az érdeklődőket.

Kapcsolat: Hrabovszki Ildikó: +36 66 322 611, kozge@bszc.hu


Időpont: 2019. október 10.

Intézmény: BÉKÉSCSABAI SZC ZWACK JÓZSEF KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Esemény címe: ERASMUS NAP A ZWACKBAN

Esemény leírása: Ezzel az eseménnyel szeretnénk részletes információt adni a külföldi szakmai gyakorlatokról és más Erasmus+ projektekről (KA1 és KA2), hogy ezeket a lehetőségeket még inkább népszerűsítsük mind a diákok és tanárok körében.

Kapcsolat: Sajti Gréta: +36 66 445 845, zwack@bszc.hu


Időpont: 2019. október 10.

Intézmény: BÉKÉSCSABAI SZC TREFORT ÁGOSTON SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA

Esemény címe: BŐVÍTSÜK AZ ERASMUS TUDATOSSÁGÁT ÉS ISMERETEIT!

Esemény leírása: Fotóverseny, kvíz, előadások, amelyek fókuszában az  Erasmus+ program áll.

Kapcsolat: Bohus Mária Magdolna: +36 66 441 511, trefort@bszc.hu


Időpont: 2019. október 11.

Intézmény: BÉKÉSCSABAI SZC KEMÉNY GÁBOR LOGISZTIKAI ÉS KÖZLEKEDÉSI SZAKGIMNÁZIUMA

Esemény címe: ÉLMÉNYEINK…

Esemény leírása: A korábbi Erasmus+ mobilitási programokban résztvevő tanulóink élménybeszámolókat tartanak. Célközönségük a mobilitásban még részt nem vett autószerelő, autótechnikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző diákjaink.

Kapcsolat: Suskó János: +36 66 325 636, kemeny@bszc.hu


A programsorozathoz a közösségi média felületein is lehet csatlakozni az #ErasmusDays hashtag használatával. További részletek az Erasmus Napok rendezvényeiről: www.tka.hu/erasmusdays

hirdetés