Ismételten távoltartást rendelt el a bíróság a zaklató nő ellen

tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

Az Orosházi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt kezdeményezte egy 36 éves orosházi nő távoltartásának elrendelését, aki korábbi szeretőjét és annak családját zaklatta.

A zaklató nő – aki egyébként prostitúciós tevékenységet folytat – a tavalyi évben hónapokig szexuális kapcsolatban állt a sértett férfival. A viszony lezárását követően pedig a sértett magánéletébe beavatkozni törekedett. Őt személyesen és kommunikációs eszközökön keresztül háborgatta. Azzal fenyegette, hogy viszonyukat a sértett hozzátartozói előtt is feltárja, illetőleg vagyoni követeléssel is fellépett vele szemben.

A nő 2019. május 05-én a délutáni órákban a sértett utcán álló személygépkocsiját megrongálta, egy kulccsal a motorháztetőt összekarcolta, mellyel 100.000.-Ft-os kárt okozott. Pár nappal ezután a nő a sértett édesanyjának háza előtt megvárta a sértettet. Őt és két kiskorú gyermekét hangosan szidalmazni kezdte, illetőleg a sértett ott parkoló autójába úgy belerúgott, hogy abban 180.000.-Ft-os kár keletkezett.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója ezen eset után, 2019. május 20-án az ügyészség indítványára 4 hónapra elrendelte a távoltartást, aki háborgató magatartását ekkor beszüntette. Ugyanakkor a távoltartás lejárta után másnap, szeptember 21-én délelőtt megjelent a sértett munkahelyén. Tőle 1 millió Ft-ot követelt az általa nyújtott szexuális szolgáltatások ellenértékeként és megfenyegette, hogy ha nem kapja meg a pénzt, a sértett szüleivel és gyermekeivel is beszélni fog. Még aznap becsmérlő kifejezések kíséretében pornográf tartalmú messenger üzeneteket küldött a sértett feleségének és gyermekeinek.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 4 hónapra ismét elrendelte a távoltartást a sértettől, illetőleg annak hozzátartozóitól. A gyanúsított a távoltartás időtartama alatt köteles tartózkodni attól, hogy a távoltartással érintett személyekkel bármilyen módon érintkezésbe lépjen. Köteles magát távol tartani azok lakóhelyétől, munkahelyétől, és e személyek által rendszeresen látogatott intézményektől és egyéb helyektől – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.