Ismételten távoltartást rendelt el a bíróság a zaklató nő ellen

dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Az Orosházi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt kezdeményezte egy 36 éves orosházi nő távoltartásának elrendelését, aki korábbi szeretőjét és annak családját zaklatta.

A zaklató nő – aki egyébként prostitúciós tevékenységet folytat – a tavalyi évben hónapokig szexuális kapcsolatban állt a sértett férfival. A viszony lezárását követően pedig a sértett magánéletébe beavatkozni törekedett. Őt személyesen és kommunikációs eszközökön keresztül háborgatta. Azzal fenyegette, hogy viszonyukat a sértett hozzátartozói előtt is feltárja, illetőleg vagyoni követeléssel is fellépett vele szemben.

A nő 2019. május 05-én a délutáni órákban a sértett utcán álló személygépkocsiját megrongálta, egy kulccsal a motorháztetőt összekarcolta, mellyel 100.000.-Ft-os kárt okozott. Pár nappal ezután a nő a sértett édesanyjának háza előtt megvárta a sértettet. Őt és két kiskorú gyermekét hangosan szidalmazni kezdte, illetőleg a sértett ott parkoló autójába úgy belerúgott, hogy abban 180.000.-Ft-os kár keletkezett.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója ezen eset után, 2019. május 20-án az ügyészség indítványára 4 hónapra elrendelte a távoltartást, aki háborgató magatartását ekkor beszüntette. Ugyanakkor a távoltartás lejárta után másnap, szeptember 21-én délelőtt megjelent a sértett munkahelyén. Tőle 1 millió Ft-ot követelt az általa nyújtott szexuális szolgáltatások ellenértékeként és megfenyegette, hogy ha nem kapja meg a pénzt, a sértett szüleivel és gyermekeivel is beszélni fog. Még aznap becsmérlő kifejezések kíséretében pornográf tartalmú messenger üzeneteket küldött a sértett feleségének és gyermekeinek.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 4 hónapra ismét elrendelte a távoltartást a sértettől, illetőleg annak hozzátartozóitól. A gyanúsított a távoltartás időtartama alatt köteles tartózkodni attól, hogy a távoltartással érintett személyekkel bármilyen módon érintkezésbe lépjen. Köteles magát távol tartani azok lakóhelyétől, munkahelyétől, és e személyek által rendszeresen látogatott intézményektől és egyéb helyektől – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.


Kövessen minket Facebookon!