Gondban a Hajrá Békéscsaba Egyesület

Sajtóértesülések szerint a Hajrá Békéscsaba Egyesület egyik alapítója előzetes letartóztatásban van. Az egyesület polgármesterjelöltje Szarvas Péter, a jelenlegi városvezető.

hirdetés

Idén nyáron a NAV nyomozói lekapcsoltak egy vagyonvédelemmel foglalkozó adócsaló céghálózatot. Az országos akcióban összesen 800 millió forint értékű vagyontárgyat és készpénzt foglaltak le. A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, az egyik gyanúsított pedig a Hajrá Békéscsaba Egyesület alapító tagja.

hirdetés

Az egyesületet 2016-ban alapították Hajrá Csabaiak Egyesület néven, székhelyéül a költségvetési csalással gyanúsítható férfi lakása volt megadva. 2018-ban nevet változtattak és lett a már ismert lila színű Hajrá Békéscsaba Egyesület. A társaság egészen a pénzügyi nyomozók érkezéséig, ugyanarra a lakásra volt bejegyezve.

A férfi egyébként az ENZÉVÉ Kft.-ben is rész tulajdonos, amely biztonsági cég 2015-től látta el a békéscsabai polgármesteri hivatal objektumainak őrzését, valamint a portaszolgálatot.

Kocziha Tünde, a Jobbik választókerületi elnöke aggasztónak tartja, hogy a Hajrá Békéscsaba Egyesület egy olyan emberrel van szoros kapcsolatban, aki ellen bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

„Úgy gondolom, hogy semmiféleképpen nem tudunk közösséget vállalni az egyesülettel, sem Szarvas Péterrel. Még akkor is ki kell mondanom ezt, amikor nekem ez fájdalmas, hiszen én voltam az, aki öt évvel ezelőtt segítettem őt abban, hogy polgármester legyen. Öt éven át igyekeztem a háttérben segíteni a munkáját – fogalmazott Kocziha Tünde, majd hozzátette: innentől kezdve az ő felelősségük, hogy ezt a helyzetet hogyan fogják kezelni.

hirdetés