Szarvas Péter folytathatja Békéscsabán

Szarvas Péter A délelőtti órákban Szarvas Péter is leadta szavazatát. / Fotó: Körös Hírcentrum

Vasárnap 21 óra 31 perces adat alapján, Békéscsabán 48,38 százalékos feldolgozottság mellett Szarvas Péter, a Hajrá Békéscsaba jelöltje vezet 78,94 százalékkal.

Dancsó Tibor (DK-Jobbik-Párbeszéd) a második 9,83 százalékkal. Harmadik helyen Miklós Attila (MSZP-LMP) áll 8,61 százalékkal. A jelenlegi adatok szerint a negyedik Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk jelöltje 2,61 százalékkal.

hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel Szarvas Péter, jelenlegi városvezető marad a megyeszékhely polgármestere. Élő közvetítésünket itt követheti.

Frissítés: Később egyértelművé vált, hogy újrázhat Szarvas Péter. Az MTI-nek elmondta a Modern városok programban elkezdett fejlesztések folytatása mellett a város rendezettségét szeretné leginkább javítani.

Késő este mi is felkerestük a városvezetőt és elmondta: nagyon boldog, hogy ilyen sok szavazattal tisztelte meg  Békéscsaba lakossága. „Köszönöm azoknak, akik segítettek, hogy jó eredményt érjek el. A terveim nem változtak. Fontosnak tartom, hogy a város fejlesztései folytatódjanak, rendezettségi állapota javuljon” – fogalmazott.

Hozzátette: sok pihenésre most nincs idő. Muszáj lesz a stabil városvezetést összeállítani és a tárgyalásokat megkezdeni a többi képviselővel.