Kocziha Tünde: egy új élet vár rám

Kocziha Tünde Kocziha Tünde is leadta szavazatát. / Fotó: Körös Hírcentrum

Kocziha Tünde búcsúzni kényszerül a békéscsabai képviselő-testülettől. Az idei önkormányzati választáson a 9. számú egyéni választókerületben indult, ám nem kapott elegendő szavazatot.

Kocziha Tünde így kommentálta az október 13-i eseményeket: Holnaptól új időszámítás kezdődik az én életemben is. Amit az elmúlt 13 évben átéltem, tapasztaltam, nem mindenkinek adatik meg. Hálás vagyok a Teremtőnek, hogy ezt megadta nekem. A legnagyobb eredménye az volt ezeknek az éveknek, hogy nem csak a különböző embereket ismertem meg, hanem az örömök, sikerek, kudarcok és egyéb tapasztalásaim során egyre jobban megismertem önmagamat.

hirdetés

Rá kellett döbbennem, hogy hiába leszek maholnap 50 éves, több szempontból félreismertem magamat, nem láttam sok hibámat, hiányosságomat, vagy a lelkem mélyén éreztem, de nem mertem még magamnak sem bevallani. Voltak, akiket megbántottam, helytelenül ítélkeztem felettük, amit nagyon szégyellek, mert nem érdemelték meg. Azt nem állítom, hogy már mindent tökéletesen látok és tudok, de elindultam az úton, és jól haladok. Egyetlen célom van, hogy tudjam szeretni magam, és ezáltal a lehető legjobb ember legyek.

Ez az eddig engem körülvevő politikai mocsokban, ahol mindig csak azt kaptam, hogy egy jelentéktelen senki vagyok, gyakorlatilag lehetetlen volt. Ezért nem vagyok elkeseredve a választási eredmény miatt, mert egy új élet vár rám, ami tisztább és ezáltal sokkal szebb és boldogabb lesz. Régóta vágytam már erre. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki elkísért, segített, vigasztalt, felemelt, ösztönzött, szidott, tanított, gyűlölt, szeretett, barátom, ellenségem, társam volt az utamon, és aki még akkor is mellettem maradt, amikor nem viselkedtem vele helyesen! Nélkülük, nélkületek nem lennék az, aki vagyok.

Köszönöm az elmúlt néhány hónapot azoknak az új barátoknak is, akikkel együtt dolgoztunk, harcoltunk, és félre tudtuk tenni az ideológiai nézetkülönbségeket, mert az EMBERT láttuk a másikban. Ez is egy nagy tanulás volt a számomra. Talán egyszer a gyűlölködők is átélik, és megértik egyszer, hogy mit jelent ez!

Ezeket a gondolatokat tartottam most fontosnak kiírni magamból. A politikai összegzés egy másik fejezet lesz – fogalmazott Facebook oldalán Kocziha Tünde.