Jól szerepelt a BM Kano Judo SE csapata

Szabó Karolina, Judo, BM Kano Szabó Karolina a nemzetközi dobogó tetején / Beküldött fotó

Gyáni János versenyzői ismét szép eredményeket hoztak. A BM Kano Judo SE csapata a hétvége folyamán két arany-, két ezüstérmet és egy pontszerző ötödik helyet szerzett.

Az U15-ös serdülő válogatott Szabó Karolina komoly nemzetközi megmérettetésen vett részt Romániában, ahol 12 ország 75 egyesületének 700 judokája állt tatamira. Karolina a tőle megszokott magabiztossággal mozgott a szőnyegen sorra nyerte ippon értékű akciókkal a küzdelmeket. A döntőben is uralta a mérkőzést, alig több mint egy perc alatt tökéletesen kivitelezett fojtástechnikával szerezte meg az aranyérmet 44kg-ban.

hirdetés

Eközben itthon az egyesület utánpótláskorú versenyzői Diák B korosztályos országos bajnokságon vettek részt Kecskeméten. Az egyesület fiatal tehetsége, Perecz Márk komoly esélyesként indult el a bajnoki címért. Három győztes mérkőzés után a döntőben riválisával a korábbi országos bajnokkal mérkőzött meg, Márk taktikai hibát vétett így ezüstérem került a nyakába.

Petrovszki Márk a pluszos fiúk között mérettette meg magát, egy győztes mérkőzés után a bronzéremért küzdhetett meg a békéscsabai versenyző, ellenfele rutinosabb versenyzőnek számított, Márk első országos bajnokságán pontszerző ötödik helyen végzett.

Másnap a serdülők töltötték meg a kecskeméti Sport Akadémiát a Zsoldos Zsolt emlékére szervezett színvonalas versenyen. A fiúk között +81kg-ban Bozó Bence hatalmas fejlődésen ment keresztül, nagy versenyző egyre jobban szerepel a versenyeken, ez alkalommal két győztes mérkőzés után a dobogó legtetejére állhatott.

Az egyesület reménysége Kiss Huba számára új súlycsoportban 60kg-ban állt tatamira. A csabai versenyző nagy meglepést okozott a mezőnynek három magabiztos győzelemmel a döntőig menetelt, ahol egy hajszál választotta el az aranyéremtől, végül a dobogó második fokára állhatott.

Eközben Kara Bence a magyar válogatottal utazott ki nemzetközi versenyre Szlovéniába – számolt be Gyáni János.