Börtönben ülve telefonált a békési férfi – vádemelésre került sor

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy 35 éves büntetett előéletű békési férfi börtönben ülve, telefonon keresztül csalt ki 380.000.-Ft-ot egy hiszékeny gyomaendrődi férfitól. A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat ellene.

hirdetés

A vádlott a vádbeli időszakban végrehajtandó börtönbüntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtön Nagyfai Objektumában, ahonnan 2017. július 14-18-a között több alkalommal telefonon felhívott egy gyomaendrődi férfit és pénz-, illetőleg tárgynyereményre hivatkozással megtévesztve őt különböző összegeket csalt ki tőle.

hirdetés

A vádlott első alkalommal 2017. július 14-én hívta fel a sértettet, álnéven mutatkozott be, magát valótlanul egy szerencsejátékokat szervező zrt. munkatársának adta ki és azt állította, hogy a sértett 100.000.-Ft készpénzt és egy 150.000.-Ft értékű mobiltelefont nyert egy sorsolásos játékban, azonban a nyeremény kézhezvétele érdekében követnie kell a vádlott utasításait. A sértett, a vádlott kérésének megfelelően, a hívást követően elment egy bankautomatához és azon keresztül – a tudtán kívül – három alkalommal összesen 45.000.-Ft-tal feltöltötte különböző hívószámú telefonkészülék egyenlegét, majd pedig 90.000.-Ft-ot küldött el egy pénzintézeten keresztül a vádlott barátnője részére. A vádlott még ugyanaznap rávette ismét a tévedésben lévő sértettet, hogy két különböző telefon egyenlegét 15-15.000.-Ft-tal ismét töltse fel.

A vádlott két nap múlva, 2017. július 16-án már kora délelőtt ismét hívta a sértett férfit és azzal a hamis ürüggyel, hogy egy adminisztratív tévedés miatt újra kell kezdeni a nyereményjátékot, arra vette rá, hogy ismét 75.000.-Ft-tal töltse fel négy különböző telefon egyenlegét. Másnap reggel, július 17-én a vádlott ismét telefonált, ez alkalommal a sértett a vádlott megtévesztő magatartásának eredményeként 65.000.-Ft-ot küldött a vádlott barátnője részére. Másnap reggel megismétlődött a hívás, ekkor 75.000.-Ft-ot adott fel a sértett a vádlott barátnője részére.

A vádlott 10 alkalommal volt büntetve túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, többszörös és különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő. Más ügyből kifolyólag jelenleg is letartóztatásban van.

A Szarvasi Járási Ügyészség a férfit kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A járási ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére és a több mint 220.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.  Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés