Ötórai tea az orosházi szülészeten

orosházi Fotó: Orosházi Kórház

A folyosón is alig fértek el az érdeklődők az Orosházi Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztályának rendhagyó eseményén. Ötórai tea keretében a leendő édesanyák és édesapák betekintést nyerhettek a vajúdás és a szülés folyamatába.

– A vártnál többen, közel 30 várandós anyuka és néhány leendő apuka fogadta el invitálásunkat az eseményre, ahol röviden bemutattuk az osztályon elérhető lehetőségeket a vajúdás és szülés során. Szó volt az arany óra jelentőségéről, annak módjairól sima szülés és császármetszés esetén. Beszéltünk a rooming-in szolgáltatásról, a szoptatásról és az anyatejes táplálás fontosságáról, majd ezt követően lehetőség volt a vajúdó- és a szülőszoba megtekintésére – foglalta össze az esemény lényegét Hevesi Ágnes, az osztály főnővére.

hirdetés

A bemutató végén kérdésekből sem volt hiány, mindenre igyekeztek választ adni a jelen lévő szülésznők. Hamar kialakult egy kötetlen beszélgetés, amit a felszolgált gyümölcstea, pogácsa és alma tett teljessé – írja honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ.