Hétvégén sem maradunk szárazon

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Nincs megállás, újabb csapadékhullámok érik el térségünket a hétvége folyamán. A legtöbb eső vasárnapra érkezhet – írja az Időkép.

hirdetés

Futószalagon alakulnak ki az újabb és újabb ciklonok a Földközi-tenger középső medencéjében, melyek északkelet felé haladva továbbra is enyhe, nedves levegőt és csapadékot szállítanak a Kárpát-medencébe. Így a hétvégén is túlnyomóan felhős időre készülhetünk és az esernyőkre is szükség lesz.

hirdetés

Pénteken több helyen lesz párás, ködös a reggel, néhol délután is megmarad a nyirkos idő. Napközben erősen felhős lesz felettünk az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Esőre főként a Tiszántúlon élők készülhetnek, de nyugaton is előfordulhat néhol gyenge eső, szitálás. Délután a Dunántúlon megélénkül a keleti-délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is lehetnek. Hajnalban 3-8, kora délután 10-16 fokot mérhetünk.

Szombatra virradó éjszaka érkezhet a következő csapadékhullám, ami elsősorban a Dunántúlon okozhat esőt, záporokat. Ezzel egy időben – főként északon és az Alpokalján – pára, köd képződésre ismételten számítani kell.

Napközben erősen felhős marad az ég, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol előbújhat a nap. A délnyugati szél a nap első felében még többfelé megélénkülhet. Hajnalban még több helyen, napközben már csak helyenként várható gyenge csapadék egészen az esti órákig. Ekkor dél felől esővel, záporokkal érkezik egy újabb csapadékhullám. Egy-egy zivatar kialakulására is van esély. A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb az idő.

Vasárnapra virradó éjszaka egyre több helyen várható eső, zápor. Jelentősebb mennyiségű csapadékra van kilátás: helyenként 15-20 mm is lehullhat reggelig. Délelőtt még több helyen, délután már csak északon eshet, miközben dél felől folyamatosan felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet délután felemásan alakulhat, a Dunántúlon és a középső tájakon 7-14, a Tiszántúlon 15-19 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

hirdetés