Újabb járműveket kapott a Békéscsabai Szakképzési Centrum

Meszlényi Fotó: Körös Hírcentrum

A Meszlényi-Autó Kft. felajánlott a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) számára négy oktatási célra szánt járművet, ebből kettőt júniusban, kettőt pedig a mai délelőttön adtak át.

Meszlényi György, a Meszlényi Autó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: igyekeznek a lehetőségeikhez képest minél hatékonyabban támogatni a szakképzést. Számukra fontos az utánpótlás, közel harminc diákot foglalkoztatnak. Hozzátette: ezek az autók kifejezetten oktatási célra lettek legyártva. A gépjárműveken rendkívüli módon egyszerűsödik az oktatás, az iskola tanműhelyében a diákok könnyen elsajátíthatják az alapokat.

hirdetés

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta: ezek az autók a modern kori oktatás tekintetében minden jellemzővel rendelkező képjárművek. Kiemelte: az autóipar tekintetében a BSZC első számú partnere a Meszlényi-Autó KFt. A közös munka során nagyon fontos visszajelzéseket kapnak a képzésről és annak minőségéről. Mindez elősegíti az ipar és a szakképzés közötti hatékony együttműködést.

A szakképzési rendszer átalakításával kapcsolatban elhangzott, hogy az autószerelő és az auto-elektronikus szakmák elnevezései megváltoznak. 2020 szeptemberétől, aki autó javítás, illetve karbantartás témakörében szeretne továbbtanulni, az a gépjármű-mechatronikai technikus (5 éves) és a gépjármű mechatronikus (3 éves) képzést kell válassza.