Jó ütemben halad az M44-es Kondoros és Békéscsaba közötti szakasza

M44 Fotó: Körös Hírcentrum

Bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak hétfőn az M44-es, Békéscsaba és Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakasz megyeszékhely felőli kezdő csomópontjánál.

hirdetés

„Legkésőbb 2021 januárjára elkészül az M44-es, Kondorost Békéscsabával összekötő 2×2 sávos szakasza” – mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Hozzátette: az útnak kiemelt jelentősége van. Számos kormányzati szereplővel és befektetővel tárgyaltak, akik mindannyian jelezték, mennyire lényeges mind a szállítás, mind a személyforgalom szempontjából a fejlesztés.

hirdetés

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta: számukra ez a legnagyobb beruházás láncolat, hiszen mintegy 95 kilométeren zajlanak, illetve zajlottak a kivitelezési munkálatok. A szakaszon négy földút átvezetés épül meg. A 4644-es út átvezetése mellett, egy 1000 méter hosszú korrekció is megvalósul. Emellett kialakítanak huszonnégy párhuzamos földutat, illetve öntözőcsatorna-hidak kerülnek megépítésre.

M44
Herczeg Tamás és Pántya József / Fotó: Körös Hírcentrum

A sajtótájékoztató helyszínén éppen pályaszerkezet-építés, töltésépítés zajlott. A hidak, műtárgyak vonatkozásában (a szakaszon) mindenütt folyik a munka – mondta el Pántya József, aki szerint a 2021 januári határidőt jelenleg semmi nem veszélyezteti, sőt, akár egy kicsivel hamarabb is végezhetnek a munkálatokkal.

Az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszának forgalomba helyezése október másodikán megtörtént, erről itt olvashatnak.

hirdetés