Újra nagy siker volt az Angyalok szárnyalása

angyalok Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már kilencedik alkalommal szervezték meg az Angyalok szárnyalása című jótékonysági gálaestet. Mind a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fiataljai, mind a velük színpadra lépő művészek nagy izgalommal várták az estét.

hirdetés

Hónapok, sőt talán évek munkája az a produkció, amit évről évre színpadra állítanak a fiatalok és a velük közösen dolgozó művészek. Már a színpadról leérve többen mondják, jövőre is mindenképpen részt akarnak venni ebben a különleges élményben. Ráadásul a jelentkező fiatalok és az érdeklődő művészek száma is folyamatosan növekszik. A közönség ugyancsak visszavárja és jó hírét viszi a gálának. Korábbi interjúnkban hangzott el, hogy ez a rendezvény a csabai családok számára is jelentős. Többen, akik látták, a következő évben már a gyermeküket is elhozták, hogy az ő látóköre is táguljon általa.

Az est dr. Dorogi Rajmund, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója köszöntőjével kezdődött, aki az est fővédnöke, Benedek István Zsolt, a főigazgatóság főigazgatója köszöntőjét tolmácsolta. Majd emlékeztetett, hogy nem is olyan rég ünnepeltük a Szociális Munka Napját. Azok munkáját ismerik el, akik úgy döntenek, nemcsak saját magukról, családjukról szeretnének gondoskodni. Hanem azoknak is segítenek, akik valamilyen kihívással küzdenek az életben. Szolgálat az, amit ők végeznek. Éppen ez az este a bizonyíték arra, hogy segíteni többféleképpen lehet.

De ez a közös munka nem csak egy estére szól. A közös próbák alatt barátságok szövődtek, több művész rendszeresen visszajár a fiatalokhoz, tartják a kapcsolatot. Van, akivel már közel másfél évtizede. És talán ez a legszebb ebben az eseményben, hogy a művészek, a közönség soraiban ülők és maguk a fiatalok is egyre nyitottabbak egymásra.

A gála után tartott állófogadáson Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója megosztotta, hosszú idő ez a kilenc év. Ennyi idő alatt egy gyermek is sokat fejlődik, tapasztal a világból. Az elmúlt közel egy évtizedben egyre több támogatója lett az eseménynek, és a család folyamatosan bővül. Miközben mindenki úgy érzi, valójában ő kap valamit a gála fellépőitől.

 

hirdetés