Taekwon-do diákolimpiát szerveztek Makón

taekwon-do

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség egyik legrangosabb hazai versenye a Diákok Taekwon-do Olimpiája, amit az idén Makón rendeztek meg.

hirdetés

A rendezők, a szegedi Club Dinamic SE és az a Makói BUDO SE, amely több küzdősport szakosztállyal is rendelkezik, az idén ünnepelte alapításának harminc éves évfordulóját. A színvonalas rendezésre az is garancia volt, hogy a versenynek otthont adó Erdei János Városi Sportcsarnok igazgatója az a VI.danos aikido mester Márton Imre, aki a magyar aikido ikonikus alakja, és egyben a makói egyesület elnöke is. Márton Imre Mester jó ismerőse és segítője a Békés megyei harcművészeknek. Többször dolgoztak együtt. Erről az együttműködésről és a jövőről  külön tárgyaltak a Békés Megyei Harcművész Szövetség jelen lévő elnökével, Gregor Lászlóval.

hirdetés

A helyi klub iránti tiszteletet és elismerést tükrözték mind Makó alpolgármestere, Czirbus Gábor, mind a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség elnökhelyettese, Máté Zoltán hét danos mester megnyitókor elmondott méltató beszédei. A versenyen jelen volt többek között Fülpesi Tibor VII.DAN elnökhelyettes és Szalai Gábor VI.DAN szövetségi kapitány is jelezve a verseny fontosságát.

A megjelent 22 klub között nagy számban indultak a Békés megyeiek, tekintélyes részét képezve a mezőnynek. A Barátság SE Battonya, a magyarbánhegyesi Corvin TKD Klub, a békéscsabai JALTE Lakótelepi SE, és a Spárta TKD Klub Medgyesegyháza is képviseltette magát.

hirdetés