Magyar Élelmiszerbank Egyesület: 283 tonna tartós élelmiszer segíti a nélkülözőket

téli, húsvéti, tartós, élelmezési, shop, áruház, élelmiszer, bevásárlás Fotó: Pixabay

Az országszerte 120 településen, több mint 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 5.400 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül. Ezeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatják el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

hirdetés

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei, immár 15. Karácsonyi Adománygyűjtése során november 22-24. között 207 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók nagylelkű adományainak köszönhetően összesen 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze. Az egyik nagy áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában. Ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását. Egy másik pedig fix összegű támogatással járul hozzá az Egyesület élelmiszermentési tevékenységének támogatáshoz.

hirdetés

Az áruházakban az Élelmiszerbank közel 5.400 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését. Idén közel 57.000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait az önkéntesek a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még Karácsony előtt.

„Köszönjük minden adományozónak, hogy gondolt nehéz sorsú embertársainkra és adományaik segítségével együtt, évről évre egyre több nélkülözőn tudunk segíteni. Köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek, hogy idén is lehetőségünk nyílt egy ilyen sikeres akció szervezésére” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között. Ezzel elősegítve a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Az Élelmiszerbank működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 14 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2018-ban 11.000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300.000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen, akik közül 180.000 fő rendszeres – napi, heti szintű – segítséget tud kapni.

hirdetés