Változik az ünnepi időszakban a hulladékszállítás Békéscsabán

ünnepi, hulladék, hulladékszállítás, kuka, kukák, szemét, békéscsabán Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatja a békéscsabai lakosságot, hogy az ünnepi időszakra tekintettel változik a decemberi szelektív és kommunális hulladékgyűjtés időpontja Békéscsabán.

hirdetés

Eszerint a társaság munkatársai december 18-án, szerdán szállítják el a szelektív hulladékot. A megszokott időpont minden hónap utolsó szombatja volt, ám ez az ünnepi időszak miatt most megváltozott. Ezt követően a soron következő szelektív hulladék gyűjtési napja 2020. január 4. szombat. Arra kérik a lakosokat, hogy a szelektív hulladékot a szállítás napján reggel 6 óráig szíveskedjenek megfelelő állapotban kihelyezni az ingatlanjaik elé.

hirdetés

A kommunális (vegyes) hulladékszállítási rend Békéscsabán a karácsonyi ünnepekre és az Új évi ünnepre való tekintettel a következőképpen változik:

  • December 24-én, keddi gyűjtési napon szállítják el a cég munkatársai a kommunális (vegyes) hulladékot a békéscsabai közületeknél, december 25. szerdai gyűjtési nap helyett.
  • December 27-én, pénteki gyűjtési napon lesz a kommunális (vegyes) hulladék ürítése a III. körzetben, december 26. csütörtöki gyűjtési nap helyett. (Kazinczy lakótelep, Belváros)
  • December 28-án, szombati napon szállítják el a cég munkatársai a kommunális (vegyes) hulladékot a III. körzetben, december 26. csütörtöki gyűjtési nap helyett. (Fényes, Összes kert, Mezőmegyer, Jamina)
  • December 31-én, keddi gyűjtési napon lesz a kommunális (vegyes) hulladék ürítése, a békéscsabai közületeknél, 2020. január 1. szerdai gyűjtési nap helyett.

Kérik, hogy a kukákat, minden esetben reggel 6.00-ig szíveskedjenek megfelelő állapotban az ingatlan elé vagy a gyűjtőpontra kihelyezni. A közszolgáltatással kapcsolatos részletes információkról, ügyintézésről a www.dareh.hu oldalon tájékozódhatnak.

hirdetés